ШЕВЧЕНКО: «Все ідеально! З Англією хлопці гратимуть ще й за Бєсєдіна»

Головний тренер збірної України вірить в силу своєї команди

29 червня в матчі 1/8 фіналу Євро-2020 Україна переграла Швецію (2:1 в овертаймі). Головний тренер збірної України Андрій Шевченко на прес-конференції прокоментував гру так:

- В першу чергу, хотів би привітати всіх українських вболівальників з цим історичним моментом. Думаю, сьогодні хлопці грали саме для вболівальників. Приємно, що нас підтримала наша українська діаспора в Великобританії. Можливо, багато хто витратив свої останні гроші, щоб приїхати на цю гру. Дякую вам! Ми вас чули, дякую за прекрасну підтримку.

Хотів би передати привіт всій Україні та нашому Президенту за підтримку перед матчем. Ми знаємо, що вся Україна дивилася цей матч і вболівала за нас.

Що стосується самої гри, то ще до неї я говорив, що збірна Швеції - хороша організована команда зі своїм стилем, яка любить грати другим номером. Нашим першочерговим завданням сьогодні було убезпечити фланги і наситити ті зони, в яких футболісти збірної Швеції мають перевагу. Тому вибрали на сьогоднішній матч зовсім іншу схему гри і тактику. Вдячний хлопцям, що вони виконали все ідеально.

Getty Images/Global Images Ukraine

- Як справи у Бєсєдіна?

- Сподіваємося, що його колінні зв'язки не пошкоджені. Удар він отримав дуже серйозний. Всі ми засмучені тим, що сталося. Таке у футболі трапляється. Важкі моменти... Тим більше, для Артема - адже він тільки недавно пройшов важке випробування. Ми всі його підтримуємо, він з нами. Проти Англії хлопці гратимуть ще й за Бєсєдіна.

Getty Images/Global Images Ukraine

- На підготовку до матчу зі Швецією у вас було вісім днів. До чвертьфіналу ж з Англією - всього три з половиною дні. Чи встигне команда відновитися? І чи є ще, кому грати, враховуючи всі сьогоднішні травми?

- Нічого не поробиш, це кінцівка турніру - іншого графіку бути не може. Добре, що ми мали багато часу на підготовку. Зараз часу буде набагато менше. Будемо відновлювати гравців і фізично, і психологічно - сил сьогодні було віддано дуже багато.

Що стосується другого питання, то завтра вранці ми оцінимо стан футболістів. Але матч сьогодні був жорсткий, непростий, в ньому було багато ігрових зіткнень. Особливо, в кінці зустрічі. Всі розуміли, що на кону. Ніхто не хотів поступатися. Тому було так багато єдиноборств.

Getty Images/Global Images Ukraine

- Чи може збірна України пройти ще далі на Євро-2020?

- Завжди потрібно мати віру в свої сили. Віру і стійкість. Це те, що ми сьогодні показали. Збірна Англії - ​​сильна команда з сильними виконавцями в складі та з великою лавкою запасних. Дуже потужна команда. Прекрасно це розумію. І прекрасно розумію, наскільки важкий матч нас чекає. Найголовніше для нас зараз - відновити сили. З завтрашнього дня розпочнемо підготовку до поєдинку з Англією. Постараємося нав'язати супернику таку гру, яка дозволить нам добитися переможного результату.

- Які ваші найближчі плани?

- Завтра вранці проведемо в Глазго тренування, а після обіду вилітаємо до Риму.

Микола Степанюк Джерело: Динамо Київ від Шурика
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 22 травня 2024, 13:56 7

Український боксер, перемігши Тайсона Ф'юрі, став абсолютним чемпіоном світу у хевівейті

Коментарі