Швеція – Україна – 1:2. Текстова трансляція матчу

Стенограма поєдинку 1/8 фіналу Євро-2020

У вівторок, 29 червня, відбудеться поєдинок 1/8 фіналу чемпіонату Європи з футболу, в якому змагатимуться збірні Швеції та України. Матч Євро-2020 пройде в Глазго на полі стадіону «Хемпден Парк», початок о 22:00.

Так склалося, що доля виходу збірної України була не тільки в її руках (точніше, ногах). Інакше й не могло бути, враховуючи, що підопічні Шевченка виграли тільки один матч з трьох на груповому етапі, програвши два інші. Наш вихід/невихід залежав від результатів кількох команд, але саме збірна Швеції, за іронією долі, допомогла оформити потрапляння в плей-оф, перемігши в напруженому поєдинку поляків (3:2). А перед тим «тре крунур» розписали нічию з іспанцями та здолали словаків.

Для збірної України шведи, в принципі, є нормальним суперником, з яким можна грати. Це підтверджує і статистика зустрічей - всього зіграно чотири матчі, двічі перемагали українці, по одному разу фіксувалися перемога Швеції і нічия. Звичайно, найбільш пам'ятним є матч Євро-2012 в Києві, коли підопічні тоді ще Олега Блохіна першими пропустили (на початку другого тайму відзначився Златан Ібрагімович), але зусиллями теперішнього головного тренера Андрія Шевченка зуміли переломити хід поєдинку і вирвати перемогу. Доводилося зустрічати думки, що шведи дуже хотіли в 1/8 зіграти з Україною, в тому числі і через те, щоб віддати борг дев'ятирічної давності. Як воно буде - подивимося на полі.

Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу Швеція - Україна. За перебігом поєдинку можна слідкувати за цим посиланням.

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 17:33 0

Дивіться найцікавіші моменти матчу УПЛ

Коментарі