Не фанат спорту, але любите активні ігри? Тоді сквош для вас

Уже задумалися про те, щоб розпочати тренування? Що важливо знати про сквош

Чи часто дорогою до тренажерної зали, ви думаєте: краще відчувати азарт спортивної гри та прагнення перемоги у змаганнях, аніж пітніти, виконуючи монотонні вправи з гантелями?

Якщо відповідь «так», у такому разі сквош - це просто панацея. Вам варто придивитися до улюбленої забави англійської знаті минулих століть. Сьогодні сквош б'є рекорди за популярністю і вельми заслужено. У такої захоплюючої та цікавої гри багато шанувальників серед селебріті, професійних спортсменів та представників бізнесу.

Сквош багато хто асоціює з тенісом. Дійсно, ці два окремих види спорту мають спільне: м'яч, ракетка, одяг гравців тощо, але відмінностей більше. Сквош є доступнішим за теніс, передбачає як індивідуальні, так і парні ігри у закритому корті. Має відносно нескладні правила, проте матчі відзначаються високою залученістю стратегічного мислення та емоційною насиченістю. Саме через сильний дух суперництва та постійну зосередженість час, відведений на гру, пролітає дуже швидко.

Уже задумалися про те, щоб розпочати тренування? Що важливо знати про сквош:

Який одяг, взуття та аксесуари обирати для гри?

Як тримати ракетку?

Невелика допомога для тих, хто грає у сквош без тренера::

Будете ви грати з партнером або наодинці, сквош принесе вам багато позитивних емоцій та вражень. Про користь для здоров'я, можна написати окрему статтю та не одну. Проте на цей раз обмежимося згадкою про користь кардіо навантаження, прогрівання усіх груп м'язів, роботи над навичками: спритності, гнучкості, уважності та концентрації уваги.

Слухайте себе та займайтеся спортом із задоволенням, видів багато - знайдіть свій!

Бажаємо відмінних тренувань і до зустрічі на кортах! Усю необхідну актуальну інформацію про сквош можна знайти на сайті

(Sport.ua) Федерації сквошу України.

Віталій Петровський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 21:40 2

Дивіться відеоогляд матчу 34-го туру Ла Ліги 2023/24