Лікнеп. Кібертрак – нове явище в українському кіберспорті

Розповідаємо про цікаву ініціативу, яка охопить практично будь-яке місто України

Масштабна і унікальна подія стартувала в Україні. Компанії Parimatch, VIVO, HyperX і Uklon спільно з федерацією кіберспорту UESF запустили «Кібертрак» - величезну фуру-трансформер, яка протягом місяця подорожує багатьма містами України та знайомить людей з кіберспортом і всім, що супутнє йому.

В рамках спільного проекту Лікнеп з кіберспорту, який ми проводимо разом з Parimatch, розповімо вам, що таке «Кібертрак» і чому це чудово.

«Кібертрак» вирішили запустити під час чемпіонату Європи з футболу. Саме в цей місяць величезна фура відправляється містами України, щоб подарувати людям свято футболу, спорту, а також розповісти і показати, що таке кіберспорт. Першою зупинкою «Кібертрака» став Київ. На НСК «Олімпійський» футбольні вболівальники мали можливість подивитися матч Україна - Нідерланди. Була організована величезна фан-зона, яку за день відвідало до 10 тисяч осіб.

Крім цього відвідувачі всього заходу мали змогу подивитися фінальні змагання з CS:GO і Dota 2, також для людей була надана лаунж-зона з PlayStation, настільними тенісом і футболом, фудкорт і фотозона. Ті, хто прийшов подивитися футбол, змогли наживо відчути, що таке киберспортивні змагання, взяти участь в різних конкурсах і зануритися в цю атмосферу.

«Кібертрак» - перший подібний проект для України. Його вирішили організувати практично через рік, після того, як кіберспорт був визнаний офіційним видом спорту в Україні.

Михайло Святенко представник з кіберспорту ТМ Parimatch Україна: «Розвиток кіберспорту в Україні є одним з пріоритетних напрямків роботи для нашої компанії. В рамках унікального проекту «Кібертрак» ми вирушили зі столиці містами нашої країни. За допомогою цього проекту ми надаємо можливість регіональним командам отримати незабутні емоції і важливий досвід від оффлайн-турнірів. Чимало вже було зроблено для розвитку кіберспорту в нашій країні, але це тільки початок довгого продуктивного шляху».

«Кібертрак» є унікальним проектом для України. Parimatch разом з партнерами вирішили подарувати дух Євро-2020 11-ма містами України. Така кількість не випадкова, саме 11 міст Європи приймають чемпіонат. Після Києва «Кібертрак» приїхав до Рівного, Львова, Івано-Франківська, Одеси і Миколаєва. У кожному місті атмосферою заряджалися від 200 до 500 осіб.

Важливим аспектом є спортивна складова проекту. Федерація кіберспорту UESF в кожному з міст організовувала масштабні чемпіонати з Dota 2 і CS:GO, які пройшли на платформі FACEIT. Під час «Кібертрака» проходили фінали змагань. В епоху пандемії коронавірусу, коли більшість кіберспортивних турнірів проходять в онлайн-форматі, для кіберспортсменів гра на LAN-турнірі (Local Area Network - англ. - означає, що гравці знаходяться в одному приміщенні і пов'язані локальною мережею, а не грають з дому через інтернет) стала ковтком свіжого повітря. Всі змагання і активності проходили з дотриманням карантинних обмежень. Багато глядачів вперше побачили, що таке кіберспортивний турнір і зацікавилися кіберспорту.

Для регіонів України такий проект має велике значення. Адже кіберспорт в більшій мірі зосереджений в Києві, де проходять всеукраїнські та міжнародні чемпіонати, тоді як в інших містах країни кіберспортом займаються ентузіасти. В рамках «Кібертрака» спільно з федерацією UESF на вищому рівні проходять турніри з CS:GO і Dota 2 - найпопулярніших дисциплін.

Також організатори намагалися показати, що кіберспорт - це не просто комп'ютерні ігри, це повноцінна індустрія, а турніри з кіберспорту за напруженням і видовищністю не поступаються традиційному спорту. У цьому могли переконатися відвідувачі всіх активностей.

«Ми з хлопцями отримали дуже важливий досвід гри оффлайн в рамках цього проекту. Особисто мені трохи незручно було грати на невеликому моніторі, але це єдиний з мінусів цього турніру, який став першим для нашої команди. Ми трохи нервували, але змогли переломити хід третьої карти і стати переможцями», - ділиться враженнями Андрій Тончар переможець турніру з Dota 2 в Одесі.

Між матчами глядачів і гравців розважає DJ. Також були надані призи від компаній VIVO і HyperX, які люди могли виграти в різних конкурсах і активностях. Апогеєм «Кібертрака» є перегляд матчу Євро-2020. Величезна фан-зона може вмістити всіх любителів футболу.

Далі «Кібертрак» тільки набирає хід. Наступні піт-стопи кіберспортивна фура зробить у Запоріжжі, Дніпрі, Харкові, Полтаві та Черкасах. Тур триває до 7 липня, тому у всіх охочих є можливість увірватися в атмосферу Євро і кіберспорту!

Зустрічай «Кібертрак» в своєму місті!

Максим Гаптар Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 вересня 2024, 08:24 47

Михайло провів в АПЛ вже півтора сезони, й жодних послаблень йому робити більше не будуть