Без подарунка для України. Збірна Хорватії в Глазго обіграла Шотландію

Хорвати вийшли в 1/8 фіналу чемпіонату Європи

В групі D перед останнім туром Хорватія та Шотландія мали всього лише по одному очку. Тому і тих, й інших в цьому поєдинку влаштовувала тільки перемога, яка гарантувала вихід в плей-оф чемпіонату Європи. А от у випадку нічиєї обидві команди прощалися з турніром. До речі, саме нічийний результат протистояння хорватів і шотландців влаштовував збірну України, яка при такому результаті отримувала право грати в 1/8 фіналу.

Матч проходив в Глазго, тож господарі поля за підтримки своїх вболівальників відразу ж помчали на ворота Хорватії. Вже протягом першої хвилини вони подали два (!) кутових удари, але до гольового моменту справа не дійшла. Втім, на 5-й хвилині шотландці ледь не відкрили рахунок. Макгінн зліва навісив м'яч в район воротарського майданчика і Адамсу не вистачило якихось сантиметрів, щоб підправити його в ворота. А ще через п'ять хвилин той же Адамс наважився на удар з-за меж штрафного майданчика, проте м'яч пролетів поруч зі штангою.

Хорвати в цей відрізок часу в основному думали тільки про оборону і вперед вибігали рідко. Але на 17-й хвилині вони провели розгонисту атаку з використанням обох флангів і відразу ж завершили її голом. Юранович справа виконав передачу в штрафний майданчик на Перішича, той м'яко головою скинув м'яч під удар Влашичу і форвард гостей приблизно з району одинадцятиметрової позначки точно пробив у ціль.

Getty Images/Global Images Ukraine

Здалося, що після цього гра ще розкриється, тим більше, що незабаром команди створили небезпечні моменти біля обох воріт. Так, на 22-й хвилині Модріч в притаманному йому стилі завдав сильного удару здалеку, але м'яч трохи розминувся з поперечиною. А буквально за дві хвилини Макгінн, перебуваючи у штрафному хорватів, пробив з-під захисника, проте Лівакович зіграв надійно.

Але потім хорватська збірна взяла гру під свій контроль і майже до самої кінцівки тайму більше володіла м'ячем. Ось тільки завершальні удари Юрановича і Перішича були неточними. Шотландці атакували менше і було видно, що пропущений гол їх явно засмутив.

І все ж таки перед самою перервою господарям поля вдалося відігратися. На 42-й хвилині Робертсон зліва навісив м'яч у штрафний майданчик, і хоча ніхто з його партнерів на цю передачу не встиг, Віда несильно відбив м'яч до лінії штрафного, де опинився Макгрегор. Не забарився точний удар в лівий кут щільно зі стійкою і Лівакович був безсилий допомогти своїй команді.

Відразу після перерви на 50-й хвилині збірна Хорватії мала чудовий момент, щоб знову вийти вперед. Влашич тонким пасом вивів один на один з Маршаллом свого партнера Гвардіола. Однак той не дуже вдало прийняв м'яч, трохи відпустивши його вперед, і цього вистачило воротареві, щоб врятувати свою команду. Через шість хвилин вже Перішич не зумів переграти в «ближньому бою» Маршалла. Щоправда, потім арбітр на лінії підняв прапорець і зафіксував офсайд.

Господарі поля гостро відповіли на 59-й хвилині. Армстронг зліва виконав передачу на дальню штангу і Макгінн у стрибку спробував підправити його в ворота, але не зумів.

Getty Images/Global Images Ukraine

А на 62-й хвилині рахунок став 2:1 на користь збірної Хорватії. В гольовий атаці гостей брали участь Гвардіол, Петкович, Ковачич і завершив її красивим ударом з півкола перед штрафним у ліву «дев'ятку» Модріч. Причому пробив він правою ногою зовнішньою стороною стопи, хоча м'яч котився йому під ліву ногу. Дійсно, так може виконати тільки великий майстер і володар «Золотого м'яча».

У збірної Шотландії залишалося приблизно ще півгодини для того, щоб відігратися і навіть забити переможний гол. Але було видно, що навряд чи вони зможуть це зробити. А хорвати продовжували діяти впевнено і на 77-й хвилині остаточно зняли питання про переможця. Після подачі кутового Перішич головою встановив остаточний рахунок в матчі.

Getty Images/Global Images Ukraine

Таким чином, збірна Хорватії продовжує виступ в турнірі, а Шотландію, на жаль для місцевих вболівальників, ми більше на Євро не побачимо. Щодо збірної України, то варіант з групою D для неї склався невдало і тепер вся надія на благополучні для нас результати в двох групах, що залишилися.

Чемпіонат Європи. Група D. Тур 3.

Хорватія - Шотландія - 3:1

Влашич (17), Модрич (62), Перішич (77) - Макгрегор (42)

Ловрен (26) - Маккена (34)

Хорватія: Лівакович, Гвардіол (Барішич, 71), Віда, Ловрен, Юранович, Брозович, Ковачич, Влашич (Іванушец, 76), Модріч, Перішич (Ребич, 81), Петкович (Крамарич, 70).

Шотландія: Маршалл, Тірні, Хенлі (Маккена, 33), Мактоміней, Робертсон, Макгінн, О`Доннелл (Паттерсон, 84), Макгрегор, Армстронг (Фрейзер, 70), Адамс (Нісбет, 84), Дайкс.

Арбітр: Фернандо Андрес Рапалліні (Аргентина)

Стадіон «Хемпден Парк» (Глазго, Шотландія)

ХОРВАТІЯ - ШОТЛАНДІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 08:01 2

Гаррі наздогнав Мбаппе (в обох – по 8), але француз ще має грати з «Боруссією Д»

Коментарі