МАЛІНОВСЬКИЙ: «Самовіддача, бажання - такі моменти навіть не обговорюються»

Хавбек збірної України - про поразку від Австрії

Півзахисник збірної України Руслан Маліновський поспілкувався з пресою після матчу третього туру Євро-2020 проти Австрії (поразка 0:1):

- Кажуть, від любові до ненависті один крок. Ви це відчули після вчорашнього матчу?
- У футболі завжди так. Коли після вдалих ігор ідуть невдалі результати - це нормально з боку уболівальників. Ми хотіли зіграти по-іншому, не показали свій найкращий футбол. Я впевнений, що ця команда здатна робити більше.

- Наскільки важкий сезон міг вплинути на те, що збірна вчора показала не надто хорошу гру?
- Ніколи не ставлю разом збірні і клуб, тому що це різні речі. У збірній ти граєш в один футбол, в клубі - зовсім в інший. З приводу фізичної готовності - за гру ми пробігли навіть більше, ніж збірна Австрії, наскільки я зрозумів. Треба брати всю гру в комплексі. Ми багато помилялися, приймали невірні рішення. Вони були кращими в тих моментах, коли в футболі робиться різниця. Це більше від голови, ми не увійшли в гру, тому такий результат. Але у нас ще є шанси, будемо сподіватися і зробимо правильні висновки. Ми і тренерський штаб отримали поживу для роздумів.

- Зараз, в цей складний момент, після поразки, ви надалі відчуваєте себе командою, чи кожен сам по собі?
- Я вважаю, що у нас команда, незважаючи ні на що. Всі засмучені, хтось злий на себе, але команда є. Не бачу, щоб хтось на когось ображався, команда є.

- У вас залишається шанс пройти далі, Фінляндія вже позаду вас. В 1/8 фіналу ви можете зіграти з Францією. Які сильні та слабкі сторони у цієї команди?
- Ми повинні дивитися результати матчів, які будуть гратися сьогодні і завтра, і вже після цього думати про нашого наступного суперника. Але ми вже грали з Францією, це фантастична команда, вони можуть набрати чотири команди. Їхньому тренеру було важко вибрати 26 чоловік на Євро-2020.

- Зараз у збірній один з наймолодших складів на Євро-2020. Якою ви бачите збірну в наступному відборі? Якщо раніше була збірна Ярмоленка та Коноплянки, то можна сказати, що зараз це буде збірна Зінченка та Маліновського?
- Я думаю, після нашого перфомансу з вами багато хто посперечаються. Звичайно, у нас молода команда, але дуже великий потенціал у всіх. Можливо, ми побачимо багатьох хлопців в європейських чемпіонатах. А якою буде збірна через кілька років - я не знаю. Потенціал у нашої молоді дуже великий, і є досвідчені хлопці. Цей мікс завжди добре взаємодіє.

- Як вам спалося цієї ночі? Ви задавали собі питання про те, що було зроблено не так?
- Спалося, якщо чесно, не дуже. Думаю, думки про те, що було зроблено не так, були у кожного, але треба брати команду в цілому. Всі вчора набігалися, втомилися, віддали багато сил. Ти відчуваєш спустошеність, що міг зробити більше. Ти можеш від себе чогось вимагати, але потрібно відштовхуватися від команди.

- Ви граєте в топових чемпіонатах, в сильних клубах. Вболівальники багато чого від вас чекають. У збірній ви відчуваєте підвищений тиск через це?
- Футбол в збірній і в «Аталанті» сильно відрізняється. Очікування від цього Євро у мене були великі. Вважаю, що я зіграв не дуже, не показав свій максимум, міг дати більше. Звичайно, я відчуваю відповідальність, тому що вся Україна переживала за нас. Самовіддача, бажання - такі моменти навіть не обговорюються. Ми програли дві гри за рахунок інших моментів. Очікування були вищими, але я сподіваюся, що у нас буде час реабілітуватися за цей матч.

Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 19:55 7

Рівняни здобули важливу перемогу

Коментарі