ЯРОСЛАВСЬКИЙ: «Бюджет Металіста - не 5 млн доларів, а набагато більше»

Бізнесмен - про плани відродженого «Металіста»

Олександр Ярославський розповів про роботу відродженого «Металіста» на трансферному ринку і назвав бюджет клубу:

- У «Металіста» завжди були кваліфіковані гравці. Трансферний вектор клубу буде змінюватися?
- Я вже говорив, що якщо ми займаємося баскетболом, то нам треба купувати гравців з Америки, а якщо футболом - то потрібно робити придбання в Південній Америці. Звичайно, це Бразилія і Аргентина, якщо говорити про легіонерів. Але основний упор ми робимо на академію. Ми з Ігорем Олександровичем взялися за цей проект і домовилися, що наші діти повинні залишатися в Харкові, приносити задоволення харків'янам. Тому що свого часу, коли я побудував академію - вона дала перші плоди, тобто хороших футболістів. Всі ці футболісти опинилися у «Шахтарі» та «Динамо». Це Судаков, Мудрик тощо... Тому основний акцент ми робимо на своїх, харківських дітей, для яких ми створимо ідеальні умови. Ми хочемо всю інфраструктуру повернути до того стану, в якому вона була в 2012 році, і навіть краще. З урахуванням нових технологій ми сподіваємося щось поліпшити.

- Який бюджет ви запланували на відновлення «Металіста»?
- Відносно бюджету. Якщо ми говоримо про єврокубки, то 2-3 і навіть 4 мільйонами доларів тут не відбудешся. Цих коштів вистачить, щоб бовтатися десь в нижній частині турнірної таблиці. Але це не наш шлях, не наші цілі і завдання. Раз ми поставили завдання грати в єврокубках, то бюджет - це точно не 5 млн доларів, а набагато більше. Поки говорити немає сенсу, тому що я словами тільки нагоню ціну футболістам. Коли вони почують, який бюджет, у Краснікова виникнуть питання.

- Ще одне спортивне питання. Команда. Коли можна чекати на представлення новачків, питання з формою. Є вже подробиці, які ви можете озвучити?
- Новачки їдуть. Я думаю, протягом 10 днів ми почнемо представляти. Там серйозна добавка йде до складу. Там і латиноамериканці, і українці. Обов'язково ми всіх представимо. Форма: ми хочемо, щоб це була спеціальна лінія «Металіста». Це не швидко робиться, тому почнемо ми поки в Joma. А там будемо дивитися - чи Adidas це буде, чи Nike. Буде спеціальна лінія, як була у «Металіста». Їх потрібно відшивати по 5 тисяч примірників, там менше не можна. Тобто всіх: і курток, і костюмів, і форм всіх ігрових. Повинно бути замовлено не менше 5 тисяч кожного примірника - це з нашим дизайном і в наших кольорах. Це буде спеціалізована лінія «Металіста», нашого улюбленого.

Олег Дідух Джерело: ФК Металіст
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 жовтня 2024, 08:07 36

Андрій не допоможе Україні у жовтневих матчах Ліги націй

Коментарі