ШЕВЧЕНКО: «Бєсєдін чіплявся за м'яч, Циганков мав шанс забити третій гол»

Головний тренер збірної України радіє перемозі над збірною Північної Македонії

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував перемогу національної команди в другому турі Євро-2020 над збірною Північної Македонії (2:1).

- Перший тайм у виконанні збірної України був ідеальним. Чому команда дозволила супернику повернутися в гру, що спричинило нервову кінцівку?

- Фінальна частина чемпіонату Європи - це дуже емоційний турнір, в будь-який момент баланс команд може змінитися. Ми добре провели перший тайм, добре розпочали другий, а потім наша помилка призвела до пенальті. Після пропущеного м'яча з'явилася нервозність, потім знову у нас були шанси, ми могли забивати. Момент був у Циганкова, не реалізували пенальті. Треба віддати належне супернику. Північна Македонія - команда з характером. Вона скористалася нашою помилкою і повернулася в гру.

- Чому ваша команда забила два м'ячі за кілька хвилин і на цьому зупинилася?

- Ми могли забити і більше. Треба дивитися, скільки шансів у нас було в грі, як команда грає в атаці, як створює моменти, як різноманітно маневрує. Думаю, сьогодні збірна України досить добре зіграла в атаці, було приємно дивитися. І найголовніше, що ми повернулися забивати і досягти перемоги.

- Ви задоволені результатами перестроювання, за яким зліва в атаці грав Руслан Маліновський?

- Він провів відмінний матч. Ми спробували збалансувати команду, і у нас це вийшло. Команда, особливо в атаці, діяла добре. У кінцівці другого тайму ми перебудувалися, грали за зовсім іншою схемою, тому що треба було убезпечити свої ворота і створювати певний пресинг попереду, щоб не було довгих передач і закидів. Ми випустили для цього відразу двох свіжих гравців, які постійно нагнітали. Бєсєдін чіплявся за м'яч, у Циганкова був хороший шанс забити третій м'яч. Всі зроблені заміни пішли на користь, гравці зіграли добре. Ну а Маліновський в цій позиції грав в «Аталанті» і сьогодні зіграв чудово.

- У порівнянні з першим матчем у діях вашої команди є прогрес?

- Ці дві гри абсолютно різні. Збірна Нідерландів - команда іншого класу, яка будує свою гру за зовсім іншими принципами. Думаю, ми і з Нідерландами добре зіграли, і тут. Північна Македонія - команда з характером, яка при найменшому шансі відразу ж повертається в гру. Команда, яка може десь не найкраща в якості, але в ній є досить кваліфіковані гравці, лідери команди. Повторюся, в цілому ми зіграли два хороших матчі.

Микола Степанюк Джерело: Динамо Київ від Шурика
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 13:11 1

Матчі заплановані на 29 травня і 2 червня

Коментарі