Камбек не відбувся. Світоліна програла росіянці на турнірі в Берліні

Українка вперше поступилася Катерині Александровій

Українська тенісистка Еліна Світоліна (№6 WTA) достроково завершує боротьбу в основній сітці трав'яного турніру WTA 500 в Берліні.

У матчі другого кола українка програла росіянці Катерині Александровій (№34 WTA). У дев'ятому геймі другого сету українка мала сім сетболів на подачі, але реалізувати їх не змогла.

Берлін. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Катерина Александрова (Росія) - 4:6, 5:7

Не було сумнівів, що на Світоліну очікує дуже складний матч. Загалом все було проти неї. І покриття не найулюбленіше, і суперниця відразу ж дісталася непроста, та й часу перелаштуватися з грунту на траву було не так багато.

У першому сеті росіянка продемонструвала, що цього разу ментально готова перемагати Еліну, незважаючи на попередні поразки в очних матчах. Перша подача летіла точно, помилок за такої атакувальної гри було зовсім небагато. Після реалізації єдиного брейкпойнта Александрова довела сет до заслуженої перемоги.

У другій партії гра пішла трохи інакше, в цьому заслуга обох тенісисток. Еліна додала, стала більше думати про гру. Було видно її бажання не програти, рано чи пізно ці старання повинні були бути винагороджені. Українка мала брейкпойнт на кожній подачі опонентки, але змогла реалізувати свою перевагу лише в шостому геймі партії. Було видно, як вона зраділа цьому факту і навіть здалося, що на нас чекає крутий камбек. Як-не-як, цього сезону Еліна частенько відігрувалася після програшу першого сету.

До цього все йшло, в дев'ятому геймі Світоліна подавала на сет і мала спочатку 40:0, а потім ще чотири геймболи на більше-менше. Пояснити подібну нереалізацію на траві, напевно, не зможе і сама Еліна. Мабуть, тому після програшу цього гейму результат матчу ні у кого не викликав запитань.

Перед Вімблдоном Світоліна заявлена ​​ще на турнір в Істборні, а поки вболіватимемо за Марту Костюк у Бірмінгемі.

Це була п'ята зустріч тенісисток, українка програла вперше.

Александрова в 1/4 фіналу змагатиметься проти Белінди Бенчіч зі Швейцарії (№12 WTA) або Петри Мартич з Хорватії (№25 WTA).

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 11:22 3

В Іспанії повідомляють, що саме Андрій вийде у старті на матч-відповідь проти мюнхенців

Коментарі