Сергій ПАЛКІН: «Ділилися ідеями з Де Дзербі»

Генеральний директор «Шахтаря» розповів про призначення італійського фахівця на посаду тренера клубу

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін відповів на запитання журналістів під час презентації нового головного тренера «гірників» Роберто Де Дзербі

- Сергію Анатолійовичу, коли стало відомо, що Де Дзербі очолить «Шахтар», одразу ж пішли чутки, що новий тренер однією з умов висуває необхідність трансферів гравців «Сассуоло». Фігурували прізвища трьох-п'яти осіб. Чи так це?
- Від моменту нашої першої розмови з Роберто минуло близько двох місяців, але ми вже тоді порушували питання щодо необхідності підсилення. Як клуб ми знали, де в нас тонкі місця, й ділилися своїми ідеями з Де Дзербі. Тоді ще не було впевненості, що Роберто стане біля керма «Шахтаря», проте, повторюся, ми бачили тонкі місця та шукали варіанти для посилення. Тому, коли відбулося підписання контракту, в питанні трансферів дотримувались тієї лінії, яку вже обговорили спільно. Будь-яких додаткових вимог, наприклад, придбання гравця збірної Італії Мануеля Локателлі, тренер не висував.

- Однак питання трансферів гравців «Сассуоло» порушувалось?
- Ми обговорювали цю тему, але наразі не хочу розкривати всі карти.

- Хто став першим ініціатором запрошення Де Дзербі до «Шахтаря»?
- Щоб відповісти на це запитання, слід розуміти, що в «Шахтарі» всі рішення ухвалюються системно. Є позиція Дарійо Срни - директора з футболу, є думка департаменту скаутингу. Вони незалежно один від одного здійснювали аналіз, який потім потрапив до мене. Ми обговорювали багато моментів. Після досягнення консенсусу пропозиція опинилась на столі в президента. Кандидатура Де Дзербі влаштувала всіх.

- Контракт Де Дзербі розраховано на два роки. Чи передбачено в угоді опцію дострокового розірвання, наприклад, у разі невиходу команди до групового турніру Ліги чемпіонів?
- Справді, контракт розраховано на два роки. Це стандартна угода для клубів Європи. Жодних особливих умов і виняткових вимог, однак, звісно, є опція припинення співпраці як з боку клубу, так і тренера.

Михайло Шаповалов Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 07:20 23

Головним фаворитом все ще є Джуд Беллінгем

Коментарі