Вистачило на тайм. Італія в матчі-відкритті Євро розгромила Туреччину

«Скуадра Адзурра» впевнено розпочала чемпіонат Європи

Довгоочікуване Євро-2020 стартувало! І нехай у 2021-му, але краще пізніше, ніж ніколи.

Церемонія відкриття пройшла без зайвої помпезності. На Олімпійському стадіоні в Римі континентальна першість почалася барвистим дійством з величезними м'ячами в кольорах країн-учасниць і виступами відомих виконавців. Зокрема, вболівальники почули прекрасний спів легендарного тенора Андреа Бочеллі і офіційний гімн першості у виконанні популярного гурту «U2». Все пройшло в атмосфері єднання, надії і позитиву.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ну а коли урочиста церемонія закінчилася, на поле вийшли національні збірні Італії та Туреччини. Саме цим командам випала честь відкрити турнір по-футбольному. Втім, попри те, що матч проходив у Римі та за переважної підтримки італійських уболівальників, господарем матчу формально значилася саме Туреччина. Наймолодша збірна Євро-2020 зі своїми лідерами Хаканом Чалханоглу, а також сенсаційним тріо чемпіонів Франції в складі «Лілля» - Бураком Їлмазом, Мехметом Челіком і Юсуфом Язіджі, дуже непогано виглядає останнім часом. Команда Шенола Гюнеша під час відбіркового етапу програла лише раз Ісландії. При цьому в поєдинках проти діючих чемпіонів світу, збірної Франції, зуміла здобути чотири очки.

Але фаворитами матчу були саме італійці. «Скуадра Адзурра» знаходиться у чудовій формі. Команда Роберто Манчіні не програвала вже 27 матчів і не пропускала 8 поєдинків поспіль. Саме Італія по-господарськи початку гру. Формальні гості міцно заволоділи м'ячем і навіть не думали ділитися ним із суперником. Туреччина практично не претендувала на володіння ігровим снарядом, втім, дуже компактно оборонялася і після перехоплення намагалася вибігати у блискавичні контратаки.

Перший небезпечний момент виник на 18-й хвилині - це Лоренцо Інсіньє метрів з 12-ти пробив повз ворота. Італія повністю захопила перевагу і взялася за штурм воріт Чакира. Італійці просто не випускали суперника зі штрафного майданчика, але стовідсоткових моментів для взяття воріт господарів не було. Збірна Туреччини дуже глибоко сіла в оборону і сильно ризикувала пропустити. Тричі у рефері матчу були передумови призначити одинадцятиметровий у ворота Чакира, але тричі Данні Макеллі цілком виправдано цього не робив і перший тайм закінчився нульовою нічиєю.

Getty Images/Global Images Ukraine

Після перерви малюнок гри не змінився. Італія тримала м'яч і дуже швидко відкрила рахунок. Барелла віддав на правий фланг на Берарді, гравець «Сассуоло» обіграв захисника і сильно прострілив - м'яч від грудей Демірала влетів у ворота Чакира: перший гол на Євро-2020 - автогол.

Гра розкрилася і «Скуадра Адзурра» заграла ще цікавіше. Кіпер Туреччини врятував після пострілу Локателлі, а на 66-й і після удару Спінаццоли, але м'яч відскочив до Іммобіле, і бомбардир «Лаціо» добив футбольний снаряд у ворота - 0:2.

Ну а на 79-й хвилині Чакир вже помилився. Воротар неточно вибив м'яча, італійці відразу довели снаряд до Інсіньє, який з лівого кута штрафного обвідним ударом відправив футбольну сферу у дальній кут - 0:3!

Getty Images/Global Images Ukraine

Цілком можливо, що ми спостерігали за грою «прихованого» фаворита Євро. Команда Роберто Манчіні дуже сподобалася, а от Туреччина, лише одного разу пробивши по воротах Доннарумми, відверто не вразила.

Чемпіонат Європи. Група А. Тур 1.

Туреччина - Італія - ​​0:3

Демірал (53, автогол), Іммобіле (66), Інсіньє (79)

Сеюнджю (88), Дервішоглу (90)

Туреччина: Чакир, Мераш, Сеюнджю, Демірал, Челік, Йокушлу (Кахведжі, 65), Чалханоглу, Язиджі (Ундер, 46), Туфан (Айхан, 64), Караман (Дервішоглу, 76), Йилмаз.

Італія: Доннарумма, Спінаццола, К'єлліні, Бонуччі, Флоренці (Ді Лоренцо, 46), Локателлі (Крістанте, 74), Жоржиньо, Барелла, Інсіньє (К'єза, 81), Іммобіле (Белотті, 81), Берарді (Бернардескі, 85).

Арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди)

«Стадіо Олімпіко» (Рим, Італія)

ТУРЕЧЧИНА - ІТАЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Максим Щербаков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 20 травня 2024, 07:29 10

Наприкінці бою Тайсону говорили, що він веде в рахунку

Коментарі