ЧС з хокею. Є золото. Канада в овертаймі переграла Фінляндію в фіналі

Фінляндія не зуміла виграти другий поспіль фінал

Перед фіналом чемпіонату світу з хокею Фінляндії та Канаді давали приблизно однакові шанси на перемогу, відзначаючи хорошу гру фіннів в обороні і непогану атаку Канади.

У першому періоді Кленові мали перевагу, однак команді все зіпсували вилучення. Фінляндія реалізувала другу більшість, коли Руохомаа красиво зупинив шайбу на п'ятаку і переграв Кемпера. До кінця періоду Канада ще один раз була змушена зіграти в меншості, зумівши відбитися.

Правда, другий період почався вже з вилучень у фінів, що дозволило Канаді швидко зрівняти рахунок.

В кінці другої 20-хвилинки при рівній боротьбі Канаді вдалося закинути шайбу, але її відмінили після перегляду повтору - був офсайд при вході в зону.

А ось третій період краще почала Фінляндія, яка вийшла вперед і, здавалося, тримала гру під контролем. Однак Канаді допоміг фол суперника і реалізація більшості - 2:2 завдяки красивому голу Енріке. У підсумку матч перейшов в 20-хвилинний овертайм 3 на 3. На щастя, доля золота вирішилася в додатковий час, а не в серії булітів.

В цілому, фіни краще виглядали в овертаймі, однак Канада, вдало зігравши на вкиданні у своїй зоні, організувала красиву контратаку і виграла 3:2.

Збірна Канади відповіла фінам за поразку в минулому фіналі ЧС.

Чемпіонат світу з хокею. Фінал

Фінляндія - Канада 2:3 в овертаймі

Шайби: 8:57 Руохомаа (Каски) - 1:0, 24:30 Комтуа (Браун, Вокер) - 1:1, 45:27 Ліндбом (Ноусіайнен, Руохомаа) - 2:1, 52:37 Енріке (Комтуа, Браун ) - 2:2, в овертаймі 7:00 Пол (Браун) - 2:3

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 18:53 10

Тимчика покарано за грубу гру в матчі з Дніпром-1

Коментарі