Україна - Кіпр. Прогноз і анонс на товариський матч

Завершальна перевірка сил перед стартом на чемпіонаті Європи

Отже, підготовка збірної України до виступу на Євро вийшла на фінішну пряму. Позаду залишилися багатогодинні тренування і важкий тренерський вибір тих футболістів, які увійшли до заявки нашої команди. А попереду лише один контрольний матч і вже безпосередній виїзд до Амстердаму, де у неділю 13 червня підопічні Андрія Шевченка проведуть свій перший поєдинок на турнірі з господарями поля футболістами Нідерландів.

Майже три тижні наша збірна готувалася у звичних для себе умовах в Харкові на стадіоні «Сонячний». Був проведений величезний обсяг роботи. І ось тепер треба вже показувати результат. Попередні дві контрольні зустрічі з Бахрейном (1:1) і Північною Ірландією (1:0) вийшли різними як за рахунком, так і по грі. І якщо в першій з них українці виглядали явно непереконливо в атаці та врятувалися від поразки лише в компенсований час, то на «Дніпро-Арені», особливо в першому таймі, у нашої збірної позитиву було значно більше і забити наші гравці могли не тільки один гол, а набагато більше.

Швидше за все, Андрій Шевченко вже визначився з тими гравцями, які почнуть матч з Нідерландами, але у грі з Кіпром він має намір знову дати можливість пограти великій кількості футболістів, особливо тим, хто не має достатньої ігрової практики. Наскільки це буде виправдано в подальшому покаже час.

Відомо, що відразу після гри з Північною Ірландією в розташуванні збірної з'явився Зінченко, а Циганков, Тимчик і Соболь приєдналися до своїх партнерів і працюють вже у повну силу. Цілком ймовірно, що всі ці футболісти вийдуть на газон харківського стадіону «Металіст».

Кілька слів про збірну Кіпру. Останні три офіційні матчі команда провела в березні нинішнього року у відбірковому турнірі до чемпіонату світу 2022 року і зіграла в них досить непогано. Так, кіпріоти вдома виграли у сильної збірної Словенії з рахунком 1:0, зіграні внічию 0:0 зі Словаччиною і в виїзному поєдинку лише з мінімальною різницею поступилися збірній Хорватії 0:1. В команді, яка прибула до України, є багато вже досить досвідчених футболістів, які виступають як у себе на батьківщині, так і в чемпіонатах Англії, Шотландії, Португалії та Греції. Тож недооцінювати цю збірну ніяк не можна.

Радує, що матч у Харкові знову пройде з глядачами, а це означає, що збірна матиме хорошу підтримку перед тим, як відправиться на чемпіонат Європи. Звичайно вболівальникам дуже б хотілося, щоб збірна України в майбутньому матчі показала видовищну гру і завершила підготовку до чемпіонату Європи впевненою перемогою. А ще важливо було б попрацювати над реалізацією гольових моментів, які в майбутньому поєдинку напевно мають бути.

Загалом, чекаємо заключного контрольного матчу з Кіпром з вірою в нашу збірну і з побажаннями їй успішного виступу на Євро.

Орієнтовні склади:

Україна: Трубін, Караваєв, Матвієнко, Забарний, Миколенко, Степаненко, Шапаренко, Маліновський, Зінченко, Ярмоленко, Бесєдін

Кіпр: Панайі, Іоанну, Ніколау, Панайоту, Андреу, Кастанос, Авраам, Гогіч, Папуліс, Іліа, Кацантоніс

7 червня, понеділок

Україна - Кіпр
Харків. Стадіон «Металіст». 19:00
Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 1»
УКРАЇНА - КІПР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 2:0
  • 1.41
  • 4.50
  • 8.60
Зробити ставку
  • 1.44
  • 4.60
  • 10.0
Зробити ставку
  • 1.41
  • 4.60
  • 9.30
Зробити ставку
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:40 51

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі