Костюк пробилася до третього кола Ролан Гаррос, здолавши 3-ю ракетку Китаю

Українка вдруге в кар'єрі виявилася сильнішою за Чжен Сайсай

Українська тенісистка Марта Костюк (№81 WTA) продовжує вигравати в основній сітці Відкритого чемпіонату Франції з тенісу.

У матчі другого кола українка розібралася з Чжен Сайсай з Китаю (№57 WTA).

Ролан Гаррос. Друге коло
Марта Костюк (Україна) - Чжен Сайсай (Китай) - 6:3, 6:4

З'ясування відносин на корті почалася буквально зі старту. Дівчата обмінялися брейками, але Марті вдалося після цього відірватися в рахунку 4:1. Костюк використовувала свою перевагу в потужності, граючи першим номером. Але китаянка показувала дуже непоганий рівень. Нинішня Сайсай набагато більш небезпечний опонент на грунті, ніж та, що була два роки тому, коли Марта дуже легко виграла у Страсбурзі.

Українка вела перший сет до перемоги, але подати на партію виявилося непростим завданням. Спочатку Костюк кілька разів пощастило і вона заробила подвійний сетбол. У першому моменті китаянка розгубилася біля сітки, коли Костюк виконала твінер. А вже в наступному розіграші за нас зіграв трос. Але кілька невеликих аутів і ситуація вирівнялася. Потрібно віддати належне Марті, вона психологічно встояла в цьому моменті і в боротьбі на більше-менше все ж досягла успіху.



Друга партія була схожою за сценарієм. Костюк двічі виходила вперед в рахунку, але китаянка зуміла відіграти відставання всього одного разу. У восьмому геймі Чжен мала шанси на прийомі, але українка знову вистояла. Дуже порадував той факт, що подати на матч вдалося без проблем. Сітка Мугуруси означає, що далі не буде топової суперниці, це збільшує шанси на продовження боротьби.

Відзначимо, що Костюк втретє в кар'єрі пробилася до третього кола турнірів Grand Slam. Далі на мейджорах вона ще не проходила.

У третьому колі Костюк змагатиметься проти Варвари Грачової з Росії (№88 WTA).
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 10 травня 2024, 17:49 0

Скотт здивований фізичною формою Ф'юрі

Коментарі