Світоліна вийшла в 3-є коло Ролан Гаррос, обігравши перспективну американку

Еліна знову розслабилася на початку другого сету, але зуміла дотиснути суперницю

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№6 WTA) продовжує перемагати в основній сітці Відкритого чемпіонату Франції з тенісу.

У матчі другого кола українка, посіяна під п'ятим номером, обіграла американку Енн Лі (№75 WTA).

Ролан Гаррос. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Енн Лі (США) - 6:0, 6:4

Як і в першому матчі на турнірі, Еліна почала набагато краще за суперницю, яка трохи нервувала в матчі з топовою тенісисткою. Лише в одному геймі на своїй подачі Еліна мала невеликі проблеми, в іншому боротьба проходила тільки під час подач американки. Найбільш затяжним вийшов п'ятий гейм, після якого Еліна впевнено забрала партію.

Але на старті другого сету Енн стала грати трохи краще. Чомусь Еліна, як і в зустрічі з Бабель, цього не очікувала. Через це Лі вдалося зробити швидкий ривок на 3:0, а потім і 4:1. Після цього українці довелося включатися, щоб не витрачати даремно сили в третьому сеті. На прийомі Еліна зуміла зачепитися, а в ключовому восьмому геймі з боями відстояла свою подачу. З рахунку 4:4 стало ясно, що боротьба на цьому завершена. Американка після втраченої переваги вже особливо і не пручалася.

Гарна перемога, але трохи турбують спади на початку другого сету. Далі суперниці підуть набагато серйозніші, подібну перевагу вони віддавати не будуть.

Раніше Еліна дев'ять разів вигравала на Шоломах сет під нуль (але всього двічі в першому сеті) і обов'язково при цьому перемагала.

У третьому колі Світоліна зіграє проти Барбори Крейчикової з Чехії (№33 WTA).

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 12 жовтня 2024, 07:47 0

Реванш відбудеться 21 грудня 2024 року

Коментарі