Марта Костюк - Чжен Сайсай. Прогноз і анонс на матч Ролан Гаррос

Українка йде сіткою 12-ї сіяної

У четвер, 3 червня, українка Марта Костюк (№81 WTA) зіграє матч другого кола основної сітки Відкритого чемпіонату Франції з тенісу. Суперницею українки стане Чжен Сайсай з Китаю (№57 WTA). Час початку матчу - 12:00 за Києвом.

Перемога в цій зустрічі повинна принести одній з тенісисток 29 тисяч євро призових на додаток до €84 тисяч, які вже завойовані. Також тенісистки можуть отримати за перемогу 60 рейтингових очок.

Суперниця

Чжен Сайсай - третя ракетка Китаю, їй 27 років. Грає як в одиночному, так і в парному розряді. У парі має дуже непогані досягнення, грала навіть у фіналі Ролан Гаррос два роки тому, але потужний дует Бабош/Младеновіч виявився не по зубах. Як і всі китаянки, краще почувається на хардових покриттях, а ось на грунті часто стає солодкою булочкою для суперниць. Наприклад, на Ролан Гаррос вона вперше в кар'єрі пробилася до другого кола основи. До цього було п'ять поразок поспіль в першому раунді і кілька спроб невдалого проходження кваліфікації на початку кар'єри. На інших Шоломах вона також далі другого круга не заходила, але були хоча б перемоги в перших раундах.

Якщо порівнювати з Мартою, то Чжен має в своєму активі два фінали на турнірах WTA. Безумовно, головним досягненням в кар'єрі стала перемога на хардовому Прем'єрі в Сан-Хосе (аналог нинішнього WTA 500). Тоді їй вдалося обіграти в матчі за титул Аріну Соболенко, що займала десятий рядок світовій класифікації. Українські вболівальники зі стажем можуть пригадати, як Сайсай у 2017-му обіграла на грунті Еліну Світоліну. Звичайно ж, це могло статися тільки в Мадриді. І так, Еліна тоді теж мала матчболи.

Цікаво, що практично всі очікували побачити в цьому матчі іспанок Мугурусу і Соррібес-Тормо. І прохід китаянки став не менш сенсаційним, ніж перемога Марти.

Шлях на турнірі

Стадія Костюк Чжен Сайсай
1-е коло Мугуруса (6-1 6-4) №13 WTA Соррібес-Тормо (4-6 6-4 6-4) №49 WTA

Статистика у 2021 році
Костюк Чжен Сайсай
матчі (виграні) 13-7 (65%) 6-11 (35%)
% першої подачі 66.0 66.7
виграних очок на першій подачі, % 60.7 56.9
виграних очок на другій подачі, % 42.6 47.3
виграних очок на прийомі, % 48.1 43.2
ейси, % 3.0 1.4
тай-брейки (виграні) 0-4 (0%) 0-1 (0%)

Зустрічі між собою

Дівчата грали лише одного разу, але якраз на грунті. Сталося це на турнірі в Страсбурзі два роки тому, впевнено перемогла українка. Це був дебютний вихід тоді ще 16-річної Костюк до 1/4 фіналу турніру WTA.

Прогноз

Букмекери практично не залишають шансів китаянці, але перед матчем з Соррібес-Тормо вона була ще більшим андердогом. Тому потирати руки поки зарано. Якщо хтось думає, що Сайсай зовсім не вміє грати на грунті, то це велика помилка. Вона вміє і добре рухатися, і накручувати м'яч, і непомітно кидати вкорочені. Але все це може робити і сама Марта, ось тільки потужності в її руках буде побільше.

Тому якщо брати в розрахунок суто спортивні показники, то Марта повинна вигравати цю зустріч. Але головним питанням стане емоційне відновлення після своєї найбільшої перемоги в кар'єрі. Раніше Марта ще не перемагала тенісисток з топ-15, тим більше на ТВШ. Чи зможе вона після цього не переоцінити свої сили і так само добре налаштуватися на Чжен - ось це питання трохи турбує. Сайсай, як і інші китаянки, вміє терпіти і чекати, дуже небажано заходити з нею в третій сет.

Прогноз: перемога Костюк у двох сетах

  • 1,27
  • -
  • 4,0
Сделать ставку
  • 1,25
  • -
  • 4,0
Сделать ставку
  • 1,26
  • -
  • 3,85
Сделать ставку
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 07 травня 2024, 11:20 1

Номер, до якого також увійшло її інтерв'ю, вийде в червні

Коментарі