Маріуполь підписав двох хокеїстів збірної України

На Благого і Бабинця претендував київський «Сокіл»

33-річні нападники збірної України Сергій Бабінець і Роман Благий переходять з білоцерківського «Білого Барса» в «Маріуполь».

За інформацією Sport.ua, досвідчених хокеїстів хотів бачити у своїх лавах клуб, вихованцями школи якого вони є - київський «Сокіл». Але ще на початку травня Сергій і Роман досягли домовленості з клубом із берегів Азовського моря.

Благий і Бабинець у двох попередніх сезонах виступали в складі єдиної повністю української команди Української хокейної ліги - «Білого Барса». У минулому чемпіонаті Роман і Сергій допомогли команді, якою керує дует Костянтин Буценко - Олександр Бобкін, вийти у плей-оф. У чвертьфінальній серії білоцерківці програли 0:2 майбутнім чемпіонам - донецькому «Донбасу».

Благий у регулярному чемпіонаті-2020/2021 провів 41 матч, у яких відзначився 21-м голом і 17-ма асистами. У двох матчах плей-оф на рахунку Романа 1 гол і 1 результативна передача.

Бабинець половину минулого чемпіонату пропустив через травму, після повернення у 19-ти матчах регулярного сезону закинув 10 шайб і віддав 12 передач. У двох матчах плей-оф Сергій провів 1 гол і віддав 2 асисти.

Після завершення клубного сезону Благий і Бабинець відіграли усі п'ять поєдинків у складі національної збірної на Beat Covid-19 tournament у словенській Любляні. Сергій став найкращим бомбардиром української збірної - 4 голи і 1 передача. На рахунку Романа - 3 асисти.

Благий і Бабинець у збірній традиційно грали в одній ланці.

«Рому знаю з дитячого садка, - говорив про порозуміння з давнім колегою Сергій у недавньому інтерв'ю Sport.ua. - Розуміння в нас на нейронному рівні, ми відчуваємо одне одного спинним мозком. Благий знає мої сильні сторони, я - його. Думаю, було б неправильно не використовувати нас разом».

Додамо, що раніше лави «Білого Барса» покинув ще один гравець національної збірної Дмитро Даниленко. Він поповнив ряди «Донбаса».

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 24 травня 2024, 09:08 3

Чемпіонат Європи з футболу відбудеться в Німеччині з 14 червня до 14 липня