Сергій КОВАЛЕЦЬ: Дивує, що в пропущеному м'ячі звинувачують тільки Зінченка

Спеціаліст розібрав гол «Челсі» у ворота «Манчестер Сіті» в фіналі Ліги чемпіонів

Відомий український тренер Сергій Ковалець прокоментував гол футболіста «Челсі» Кая Хаверца у ворота «Манчестер Сіті» в фіналі Ліги чемпіонів.

«Дивує, що ті самі екс-гравці збірної Англії, Лескотт і Фердинанд, в пропущеному м'ячі звинуватили тільки Сашу, акцентуючи увагу на завершальній стадії атаки «Челсі», і не аналізують початок розвитку комбінації. Високий активний відбір м'яча на чужій половині поля, який застосовував «Сіті», загрожує неприємностями. Якщо хтось програє позицію і не дограє до кінця - то це стає ризикованою акцією, що, власне, і сталося в фіналі.

В першу чергу недопрацював Стоунз, який в центрі поля дозволив Маунту безперешкодно прийняти м'яч, розвернутися, оцінити ситуацію і без тиску віддати передачу на Хаверца. Стоунз повинен був відразу в момент прийому м'яча суперником грати щільно, а не відскакувати від свого гравця, тим більше, що його вже зміщувався страхувати другий центральний захисник - Рубен Діаш. У підсумку Джон опинився у напівпозіціі і не створив абсолютно ніяких перешкод. Але чомусь про цю помилку ніхто не говорить, акцентуючи увагу на завершенні гольової атаки.

Також зауважу, що при грі в лінію захисників страхує воротар. Власне, Едерсон і робив це, але він трохи затримався з виходом з воріт і на частку секунди запізнився до м'яча», - зазначив Ковалець.

Михайло Шаповалов Джерело: Footboom
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 19:13 0

Гра завершилася з рахунком 3:0, Лунін залишився на лаві запасних, у воротах грав Куртуа

Коментарі