Останнє місце. Україна U-21 поступилася Узбекистану

Другий матч на турнірі Валерія Лобановського ознаменувався черговим провалом команди Ротаня

Перший поєдинок на відповідальному для молодіжної збірної України Турнірі Валерія Лобановського ознаменувався крахом амбіцій у грі проти одноліток із Азербайджану (0:1). Однак, на наступний день колектив Мілана Обрадовича був обіграний третім учасником товариського змагання - Узбекистаном (0:1), тому у підопічних Руслана Ротаня ще залишалися шанси на те, щоб зуміти захистити здобутий ще в 2019-му році трофей, який до цього представники нашої країни десятиріччя не тримали в своїх руках.

Але хто ж міг подумати, що збірна, яка грала днем ​​раніше, застосувавши ротацію з десяти гравців, зможе нав'язати настільки високий рівень боротьби «синьо-жовтим», які відновлювалися на добу більше. Україна провела дуже поганий перший тайм - тут не варто намагатися відвести очі вбік - і вже до перерви до колективу Руслана Ротаня з'явився закономірне питання - чи справді футболісти розуміли, у якому турнірі і на честь якої легендарної особистості нашого футболу беруть участь?

Перші тривожні дзвінки пішли вже на стартових хвилинах, коли Назарій Муравський незграбною передачею назад у отвір воріт не застав на робочому місці голкіпера Турбаєвського, після чого тому довелося вже в підкаті діставати м'яч із лінії воріт. Потім, стався єдиний гольовий момент у нашому виконанні - ривок Владислава Ваната ще на самому початку поєдинку в контратаку лівим флангом, який увінчався блоком від захисника. Це сталося на 8-й хвилині, а після - порожнеча. Команда Ротаня не змогла навіть нанести удар в отвір воріт суперників за час, що залишився до кінця матчу.

У той же самий час, у наших володінь відбувалися воістину дивні речі. Муравський продовжував провалювати гру, і якщо з другого його подарунка суперники забити не змогли, то вже перед самою перервою, коли Турбаєвський у черговий раз вирішив розіграти удар від воріт передачею на партнера, Жалоліддінов успішно атакував Назарія, після чого проштовхнув м'яч у сітку повз голкіпера.

Три заміни в оборону з чотирьох позицій у перерві - тренерський штаб побачив проблему саме в цьому, але «свіжі» футболісти не особливо допомогли. Україна пропустила другий м'яч на 63-й хвилині, після невдалого виносу від Батагова подачі з правого флангу, підбір від якої забрав на себе Норчаєв. Турбаєвський був відіграний ударом низом у ближній кут. Забавно, але практично відразу ж після цього Хаміджионов отримав другу жовту, суперники залишилися в меншості, а наша збірна...

Наша збірна нічого не змогла з цим зробити. Блякла гра «синьо-жовтих» у атаці. Креативу вистачало тільки на безадресні подачі з флангів або закидання через половину поля, у сподіваннях на вдалий ривок форвардів. Успіху за такої ситуації пізнати не вдалося, та й не заслужили ми цього.

Таким чином, тріумфатором Турніру Валерія Лобановського зразка 2021-го року стала молодіжна збірна Узбекистану.

Турнір Валерія Лобановского.

Україна U-21 - Узбекистан - 0:2

Жалоліддінов, 41, Норчаєв, 63

Сікан, 22, Литвиненко, 71, Мудрик, 86 - Хаміджионов, 9, Турдіалієв, 16, Норчаєв, 69 Хаміджионов, 66 (друге попередження).

Україна U-21: Турбаєвський - Драмбаєв (Вівчаренко, 46), Снурніцин, Муравський (Таловєров, 46), Алефіренко (Ременяк, 46) - Батагов, Литвиненко, Бражко (Мудрик, 46) - В'юнник, Ванат (Супряга, 68), Сікан (Кравчук, 57).

Узбекистан U-21: Абдунабієв - Бегімов, Турдіалієв, Абдумажидов, Хаміджионов - Рахімкулов - Хошимов, Холматов, Жалоліддінов (Оділов, 48), Юракузієв - Норчаєв.

Арбітр: Денис Шурман (Київська обл.).

Стадіон: «НТК ім. В. Баннікова» (Київ).

Удари (у площину): 4 (0) - 13 (8)
Кутові: 6 - 6
Оффсайди: 4 - 0.

УКРАЇНА U-21-УЗБЕКИСТАН U-21.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 21:36 19

Циганков і Довбик були важливими гравцями суперуспішного сезону

Коментарі