ДЕ ДЗЕРБІ: «Мені важливо знати, хто зі мною, а хто - покине команду»

Наставник «Шахтаря» - про те, якою він бачить роботу в донецькому клубі

Новоспечений наставник «гірників» Роберто Де Дзербі не боїться тиску і готовий до викликів, які стоятимуть перед ним в Україні.

«Для мене тактика - не найголовніше. Для мене найголовніше - знайти для кожного гравця таке місце на полі, де він може себе найкраще проявити і допоможе команді дотримуватися власного стилю і філософії футболу. Кожен гравець повинен знати свою роль. Якщо «Шахтар» хоче отримати свій результат, я повинен правильно пояснити своє бачення. Мені дуже важливо на самому початку зборів зрозуміти, які гравці зі мною, на кого я можу розраховувати, а хто - покине команду.

Чи готовий я працювати під великим тиском? В Україні пресинг буде набагато більшим. Але тиск - це частина футболу. Я знаю, що Луческу - це тренер «Динамо». І прекрасно знаю, що Луческу був тренером «Шахтаря» багато років. Знаю, що «Динамо» давно не вигравало титули. Але знаю точно, що в наступному сезоні ми зробимо все, щоб перемогти в чемпіонаті. Якби я робив проблему через тиск на мене, то точно не переїхав би сюди. Я б краще залишився в своїй зоні комфорту - «Сассуоло» і не переходив би в «Шахтар».

Знаю, що важко змінювати команду і особливо важко змінювати свій шлях, але я впевнений, що ми разом зможемо досягти результату», - сказав Де Дзербі на ютуб-каналі Burbazz.

Читайте також: Хто такий Роберто Де Дзербі, і що його прихід означає для Шахтаря

Сергій Циба Джерело: Ігор Бурбас
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 вересня 2024, 08:24 42

Михайло провів в АПЛ вже півтора сезони, й жодних послаблень йому робити більше не будуть

Коментарі