Дуже глибокий аналітичний склад розуму. Ахметов видав компліменти Де Дзербі

Через 20 років після Невіо Скали знову італієць очолив донецький клуб

Президент ФК «Шахтар» Рінат Ахметов в інтерв'ю каналу «Футбол 1» видав компліменти Роберто Де Дзербі, призначеному на посаду головного тренера команди:

«Через 20 років знову італієць в клубі? Це дуже добре, тому що з Невіо Скалою ми тоді виграли перше чемпіонство, і він залишив дуже хороший, яскравий слід. Ми завжди його пам'ятаємо. Це було перше чемпіонство «Шахтаря». Це було 11 червня 2002 року. Тоді трофей був у наших руках. А 27 травня 2002 року Скала виграв ще й Кубок України. В той рік ми виграли і Кубок, і чемпіонство. І в фіналі ми тоді обіграли київське «Динамо» 3:2, якщо пам'ятаєте, в додатковий час.

Про талант Де Дзербі говорить вся Європа і весь світ. Його команда, з ким би вона не грала, завжди володіє м'ячем, вона контролює м'яч, незважаючи на те, що зовсім різні бюджети. Все-таки італійський чемпіонат - дуже сильний чемпіонат сьогодні, який цікаво дивитися, з величезною конкуренцією. Вперше за останні роки чемпіонство не виграв «Ювентус». «Інтер» скільки років до цього йшов, не міг виграти - зараз виграв.

Подивіться сьогодні на шосте-сьоме місце - однакові очки у «Роми» і «Сассуоло». З ким би команда не грала... Ви подивіться, як вони грали з «Аталантою». Це була теж дуже цікава гра. З усіма суперниками, з лідерами команда «Сассуоло» не був хлопчиками для биття. Вони, в принципі, контролювали м'яч і атакували. Вони змушували нервувати всіх лідерів і, коли виходило, обігрували лідерів в тому числі.

Я довіряю своїй команді, своїй клубній команді, яка за великим рахунком переконана в тому, що вона робить, переконана у виборі. Їхньої думки мені досить. Але якщо ви хочете запитати у інших, то ви можете запитати! Всі, хто цікавиться футболом, вам скажуть, що Де Дзербі - це дуже сильне рішення «Шахтаря».

У Роберто дуже глибокий аналітичний склад розуму. Я переконаний в тому, що він дивився, глибоко знає весь наш склад, наш стиль гри, у що ми граємо і як ми граємо. І перед тим, як прийти до нас, у нього було багато інших пропозицій, але він вибрав нас. Чому? Бо вважає, що цей проект - саме той, яким ми будемо пишатися».

Публикация от FC Shakhtar Donetsk (@fcshakhtar)

Микола Степанюк Джерело: Футбол 1/2/3
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 18:48 2

Мічел побоюється, що команду залишить велика кількість провідних футболістів

Коментарі