Луческу розповів, коли у нього виникла ідея очолити Динамо

Румунський фахівець вперше задумався про це два роки тому

75-річний головний тренер «Динамо» Мірча Луческу розповів про те, коли у нього виникла ідея повернутися в Україну і очолити київський клуб.

«Згадай, два роки тому матч Туреччина - Україна. Ігоре, тоді ми з тобою говорили телефоном про збірну України, яка була дуже молодою. А у мене збірна Туреччини була ще молодшою, ніж команда Шевченка. Зараз ця команда буде грати на чемпіонаті Європи. І Туреччина буде грати, яка нещодавно обіграла Нідерланди та Францію.

Була виконана величезна селекційна робота. Я об'їхав багато країн і клубів. Що мною керувало? Я взяв на себе відповідальність за збірну Туреччини. Це моя любов до футболу, моє життя. Всі наставники збірних раніше жили вдома, приїжджали тільки на матчі. А я там був постійно, я жив поруч із базою збірної. Щоб гравці це бачили і відчували. Я хотів зробити їх краще, підсилити. Я отримую від цього велике задоволення. Зараз футболісти дзвонять мені і дякують за те, що я їм допоміг.

Після тієї гри ти почав питати мене про «Динамо», мовляв, коли я приїду в цей клуб? Я відповів тоді: «Та ні, яке «Динамо»! Я зараз працюю в збірній». Ось тоді ця думка і з'явилася. Чому б не повернутися в чемпіонат України, де стільки хороших спогадів? Я багато років прожив в Україні», - розповів Луческу в інтерв'ю Ігорю Циганику.

Луческу очолює «Динамо» з липня 2020 року. Спеціаліст виграв з київською командою Суперкубок України, чемпіонат України та Кубок України.

Михайло Шаповалов Джерело: Циганик LIVE
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 12:21 7

Наставник може не допрацювати до кінця сезону

Коментарі