Вперше в історії! Лестер виграв Кубок Англії, мінімально перегравши Челсі

Долю трофею вирішив суперудар Тілеманса

В фіналі Кубка Англії цього сезону зустрічалися команди, які ведуть також боротьбу за третє місце в підсумковій турнірній таблиці АПЛ. У них виявилася прекрасна можливість психологічно вдарити по суперникові, не давши виграти трофей.

На матч були допущені глядачі - за даними, 21 тисяча вболівальників мали можливість побачити фінальну гру. Була суператмосфера ще перед початком матчу, відчувалося справжнє футбольне свято, від яких ми так відвикли в коронавірусну епоху.

Матч почався, які належить фіналу, обережно. Команди не спішили, давали можливість одна одній грати. Більше тримався м'яч у «Челсі» (процентне співвідношення було 70 на 30), але гольових моментів не було зовсім. Вперше спробував щось організувати Варді аж на 16 хвилині, пробивши після флангової передачі справа, але захисники розрядили момент. І майже зразу Сеюнджю після навісу з штрафного пробив вище воріт.

Після цих епізодів гра заспокоїлася. Сколихнули її гравці «Челсі» - Вернер не придумав нічого кращого, як пробити здалеку, коли напрошувався інший варіант розвитку подій. І через дві хвилини форвард знов був в епіцентрі подій - після навісу продовжував м'яч на дальню штангу, а там Аспілікуеті не вистачило зовсім трохи, щоб переправити круглого в уже порожній кут!

До кінця тайму команди обмінювалися напівмоментами (на дальній удар Вернера відповів Сеюнджю) і фолами, але нічого особливого створити не вдавалося жодній з них.

Як і в першому таймі, після перерви почався обережний футбол. Перше пожвавлення виникло аж на п'ятдесят третій хвилині - Жоржіньо суперпасом врозріз знайшов справа Канте, той навісив, а Маркос Алонсо пробив головою в руки Шмайхелю.

Наступав час замін (одна, правда, була проведена ще в першому таймі - через пошкодження Олбрайтон змінив Еванса), камери почали показувати Переса, натякаючи, що він першим піде з поля. Мабуть, так би й було. Але! Айозе перехопив м'яч (повтор показав, що там була мінімальна випадкова гра рукою), віддав на Тілеманса, а той розрядив свою гармату в ліву дев'ятку метрів з двадцяти п'яти. Аррісабалага був безсилий - 0:1!

«Челсі» рвонув відіграватися. Реальний момент зрівняти рахунок мав колишній гравець «Лестера» Чілвелл, але влучив у штангу після навісу і удару головою. І супермомент був у Маунта - навіс, винос захисниками, Мейсон спіймав на ногу (як Миколенко в матчі з «Колосом») - Шмайхель був на місці, здійснивши суперсейв!

Все-таки «Челсі» добився свого. Здавалося так. За хвилину до закінчення основного часу після серії рикошетів м'яч опинився у сітці воріт «Лестера», причому активну участь у всьому взяв той-таки Чілвелл. Та ми живемо в епоху VAR - перегляд «телевізора» показав, що був сантиметровий офсайд! Емоції можна порівняти з моментов в ЛЧ «Ман Сіті» і «Тотенхема» кількома роками раніше.

Після цього «Челсі», мабуть, сам вже не вірив, що зможе забити. «Лисиці» грамотно тягнули час і не дали супернику нічого зробити.

Getty Images/Global Images Ukraine

«Лестер» вперше завойовує Кубок Англії в своїй історії! Спроба номер п'ять вдалася, сьогодні Роджерс і компанія будуть святкувати. А «Челсі» спробує завоювати ще один кубок - за два тижні, з ще однією англійською командою. І буде ще важче.

Кубок Англії 2020/2021. Фінал.

«Челсі» - «Лестер» - 0:1.

Тілеманс, 63.

Вернер, 40 - Фофана, 35.

«Челсі»: Кепа, Аспілікуета (Хадсон-Одої, 76), Сілва, Рюдігер, Джеймс, Канте, Жоржіньо (Хаверц, 75), Алонсо (Чілвелл, 68), Зійєш (Пулішіч, 68), Маунт, Вернер (Жиру, 82).

«Лестер»: Шмейхель, Фофана, Еванс (Олбрайтон, 34), Сеюнджю, Кастань, Тілеманс, Ндіді, Томас (Морган, 82), Перес (Чоудхурі, 82), Іхеаначо (Меддісон, 68), Варді.

Арбітр: Майкл Олівер

Стадіон: «Вемблі» (Лондон, Англія)

ЧЕЛСІ - ЛЕСТЕР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 02:20 0

Найцікавіші події 27-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

Коментарі