Рейтинг WTA. Світоліна покинула топ-5, новий рекорд Соболенко

Анастасія Соболєва набирає обертів

Жіноча тенісна асоціація опублікувала нову версію рейтингу за результатами грунтового турніру WTA 1000 в Мадриді. Переможниця змагань Аріна Соболенко з Білорусі піднялася у світовій класифікації на три рядки, оновивши особистий рекорд - четверте місце.

Також до топ-10 повернулася чешка Петра Квітова, а ось Кікі Бертенс з Нідерландів не змогла захистити перемогу на іспанських кортах зразка 2019-го і опустилася відразу на 17-е місце.

Топ-10 рейтингу WTA



Що стосується українок, то Еліна Світоліна вперше з вересня минулого року покинула топ-5, тепер вона шоста. Солідно додала Ангеліна Калініна, яка минулого тижня виграла 60-тисячник в Загребі. Також потихеньку доходять очки за турніри ITF і нашій новій надії Анастасії Соболєвій, яка не так давно лише з'явилася в рейтингу. Багато втратила Катерина Козлова, яка у 2019-му році видала настільки вдалий перфоманс на кортах Мадрида, що не зуміла повторити його цього разу. У решти зміни незначні.

Українки в рейтингу WTA

У Чемпіонській гонці Ешлі Барті виривається далеко вперед, Соболенко увійшла до топ-3. Еліна Світоліна ділить восьму сходинку разом з двома іншими тенісистками, але за додатковими параметрами вона поки дев'ята.

Чемпіонська гонка WTA



Українки в Чемпіонській гонці WTA
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 04:34 3

Найближчим часом Карло Анчелотті вирішить, хто гратиме проти «Кадіса»

Коментарі