Підсумкова турнірна таблиця УПЛ. П'ять команд отримали путівки в єврокубки

«Ворскла» приєдналася до «Колоса» в третьому єврокубку – Лізі конференцій

9 травня відбувся останній 26-й тур Української Прем'єр-ліги.

Чемпіоном України стало «Динамо» і потрапило у груповий раунд Ліги чемпіонів. «Шахтар» гратиме в кваліфікації ЛЧ, причому треба буде пройти два раунди відбору, інакше на донецьку команду очікує перехід у групу Ліги Європи.

«Зоря» як володар бронзових нагород (і можливий переможець Кубка України) вийшла у кваліфікацію Ліги Європи. Якщо луганчани програють кваліфікацію, то перейдуть автоматично в груповий раунд Ліги конференцій (новий, третій за силою єврокубковий турнір). Тобто, єврокубкова осінь гарантована трьом українським клубам.

В останньому турі вирішувалося тільки одне принципове питання - хто разом з «Колосом» гратиме у кваліфікації Ліги конференцій. «Ворскла» виграла свій матч і випередила «Десну», фінішувавши на 5-й позиції.

У наступному сезоні в УПЛ буде грати 16 команд. «Минай» залишає топ-дивізіон, а три клуби поповнять УПЛ. На підвищення в класі з Першої ліги претендують «Верес» Рівне, «Чорноморець» Одеса, «Металіст 1925» Харків і «Агробізнес» Волочиськ.

Україна в єврокубках сезону 2021/22 представлятимуть 5 команд:

Відзначимо, що з сезону 2022/23 Україна втрачає пряму путівку в Лігу чемпіонів через падіння в рейтингу УЄФА.

До закінчення сезону буде проведено ще один матч - 13 травня в Тернополі у фіналі Кубка України зіграють «Динамо» і «Зоря».

УПЛ. 26-й тур

9 травня

Турнірна таблиця УПЛ

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 11:22 4

В Іспанії повідомляють, що саме Андрій вийде у старті на матч-відповідь проти мюнхенців

Коментарі