Челсі не дозволив Манчестер Сіті достроково стати чемпіоном Англії

В репетиції фіналу Ліги чемпіонів підопічні Тухеля вирвали перемогу в компенсований час

Цей матч очікувався з великим інтересом з двох причин. По-перше, саме ці команди незабаром зустрінуться у фіналі Ліги чемпіонів і тому гра суперників розглядалася як генеральна репетиція головного клубного європейського турніру. А, по-друге, в разі перемоги «Манчестер Сіті» достроково міг стати чемпіоном Англії сезону 2020-2021 років.

Забігаючи наперед, відзначимо, що ні того, ні іншого, як такого, не вийшло. Вже стартові склади команд показали, що обидва наставники не поспішають розкривати всі карти перед своїми опонентами. Особливо багато перебудов у порівнянні з лігочемпіонівським півфіналом було у Хосепа Гвардіоли. Тільки Едерсон та Діаш вийшли на поле з перших хвилин сьогодні і минулого вівторка. А Де Брюйне не було навіть у заявці. У «Челсі» теж ми не побачили деяких лідерів, включаючи Тіагу Сілву, Хаверца, Маунта та інших.

Про перший тайм взагалі можна було б не згадувати, якби не його бурхлива кінцівка. Команди грали не поспішаючи і практично без моментів. З великою натяжкою до них можна було б віднести не надто небезпечні удари від Торреса та Стерлінга з одного боку, а також Зієша та Рюдігера з іншого. Але на 45-й хвилині основного часу господарям поля вдалося забити гол. Все розпочалося з боротьби на фланзі Жезуса і Крістенсена. Бразилець м'яч відібрав і зробив відмінний пас в центр штрафного майданчика на Агуеро, який, до речі, проводив свій останній матч у складі біло-блакитних. Серхіо не зовсім вдало прийняв м'яч і міг би втратити момент, але йому на допомогу прийшов Стерлінг і точно пробив у сітку воріт.

А вже на другій доданій хвилині Жезус в боротьбі з Гілмором заробив пенальті. Агуеро все ж таки вирішив забити гол в такій важливій для себе грі і попрямував до точки. Ось тільки пробив він явно по-піжонськи. Аргентинець просто підсік м'яч по центру, а Менді навіть не ворухнувся і спокійно прийняв в руки від суперника такий подарунок.

Другий тайм краще провели гості, для яких позитивний результат теж мав величезне значення. Спершу могли забити Зієш і Пулішич, але в першому епізоді виручив Едерсон, а в другому форвард «Челсі» пробив неточно. Втім, на 63-й хвилині підопічні Томаса Тухеля класно використали помилку господарів поля, які втратили м'яч на своїй половині поля. Чотири гравці вибігли до воріт «Манчестер Сіті» і Зієш точним ударом завершив зусилля партнерів.

Далі у команд було кілька хороших моментів, щоб змінити рахунок на табло. Причому гості двічі забили, але обидва рази судді фіксували офсайд. Міг також відзначитися Фоден, який вийшов на заміну, проте після передачі від Гюндогана в дотик пробив поруч зі стійкою.

І коли, здавалося, матч завершиться внічию, «Челсі» вже у компенсований час вирвав перемогу. Вернер справа виконав передачу в центр штрафного майданчика на Алонсо і той точним ударом приніс гостям такі бажані три очки.

Чемпіонат Англії. Прем'єр-Ліга. 35-й тур

Манчестер Сіті - Челсі - 1:2

Стерлінг (44) - Зієш (63), Алонсо (90+2)

Стерлінг (12) - Жезус (90)

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Канселу, Діаш, Лапорт, Аке, Б.Менді (Зінченко, 80), Родріго, Торрес (Фоден, 70), Стерлінг, Агуеро (Гюндоган, 70), Жезус

Челсі»: Е.Менді, Аспілікуета, Крістенсен (Зума, 45+2), Рюдігер, Джеймс, Канте (Жоржиньо, 68), Гілмор, Зієш (Хадсон-Одоі, 76), Алонсо, Вернер, Пулішич

Арбітр: Ентоні Тейлор

Стадіон: «Етіхад»

МАНЧЕСТЕР-СІТІ - ЧЕЛСІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 04 травня 2024, 22:55 9

Іга Свьонтек у трьох сетах вирвала перемогу в Аріни Соболенко

Коментарі