Маріуполь – Десна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

На гостинне море - за єврокубками

За підсумками матчів середи-четверга були зняті майже всі питання сезону, зате до максимального градусу розгорілася інтрига навколо визначення останнього від України єврокубкового учасника. Поділивши очки, «Десна» та «Ворскла» відклали суперечку до неділі, і тепер суперники проведуть заочну боротьбу.

Перед «Маріуполем», який зіграв в досить гучні «нулі» з «Динамо», перестала маячити Перша ліга, так що приазовці вийдуть на поле без жодного вантажу відповідальності за результат. Втім, домашня перемога на фініші сезону не завадить, та й підсумкове одинадцяте місце таблиці краще дванадцятого, так що локальні завдання виглядають заманливо.

«Суцільні нерви», - охарактеризував матч проти «Ворскли» Олександр Рябоконь, але можна тільки уявити, які хвилювання у «Десни» будуть в Маріуполі. Переживати доведеться не тільки за себе, але і за «Ворсклу», у якої паралельно буде йти матч в Ужгороді. З огляду на ситуацію, що склалася в останні дні з «Минаєм», ймовірність втрати очок у полтавчан мінімальна. Втім, за особистими зустрічами «Десна» сильніша за «Ворсклу», тому будь-яка перемога в Маріуполі гарантує «Десні» єврокубки.

Поки футболісти Прем'єр-ліги готуються до відпустки, у В'ячеслава Танковського та Дмитра Топалова вона вже почалася - жовті картки в грі з «Динамо» стали для обох четвертими в сезоні. У той же час, повернуться до складу Олексій Биков та Олег Очеретько, які через дискваліфікацію спостерігали за почесною нічиєю тільки як глядачі. «Десна» ж приїде до Маріуполя з капітаном команди Владиславом Огірею, вилученим ще з «Колосом».

Чотири матчі не знає перемог «Десна», чого з командою в УПЛ ще не траплялося. У «Маріуполя» безвиграшна серія становить вже п'ять поєдинків, але для поточного зім'ятого сезону у азовців це - звичайна справа. А ось що не зовсім звично - новий статус Артема Бондаренка, який вперше потрапив до розширеного списку збірної України. «Те, як цей хлопець працює і живе, як поводиться в побуті - це заслуговує на увагу і виклику до збірної. Привітали Артема всією командою. Поставив його в приклад нашим молодим хлопцям, що все можливо. Навіть з «Маріуполя» можна потрапити в національну збірну», - прокоментував новину Остап Маркевич.

Якщо продовжувати про статистику, «Маріуполь» - дуже «зручний» суперник для «Десни». Чернігівська команда обіграла приазовців у кожному з п'яти попередніх матчів у Прем'єр-лізі, загальна різниця м'ячів 16:1, і половину голів «Десна» забила саме на стадіоні імені Бойка. У грудні суперники зустрілися в столиці (зміна локації трапилася через складні погодні умови), і тоді ворота «Маріуполя» вразили Єгор Картушов і Дмитро Хльобас - 2:0 за «Десною».

Орієнтовні склади:

«Маріуполь»: Гальчук, Стасюк, Мампассі, Биков, Чоботенко, Кирюханцев, Чех, Мишньов, Очеретько, Горбунов, Петерман.

«Десна»: Паст, Сухоцький, Гітченко, Тамм, Конопля, Єрмаков, Домбровський, Огиря, Калитвинцев, Гуцуляк, Безбородько.

  • 7.5
  • 4.8
  • 1.42
Зробити ставку
  • 8.20
  • 4.95
  • 1.37
Зробити ставку
  • 7.60
  • 4.80
  • 1.41
Зробити ставку

9 травня, неділя

«Маріуполь» - «Десна»
Маріуполь. Стадіон імені В.Бойко. 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
МАРІУПОЛЬ - ДЕСНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Микола Балакін (Київська область)
Прогноз Sport.ua - 1:2
Артем Циганенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 квітня 2024, 19:30 18

Збірна Іспанії опинилася на межі дискваліфікації з Євро-2024 та ОІ-2024