Ганна РІЗАТДІНОВА: «У дитинстві моє життя складалося виключно зі спорту»

Українська гімнастка - про непростий шлях в спорті

Українська гімнастка, призерка Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро Ганна Різатдінова розповіла справжню ціну олімпійської медалі - постійні тренування та відсутність дитинства.

"Моя мама - заслужений тренер України з художньої гімнастики. Хоч вона й не була моїм безпосереднім тренером, але брала активну участь у тренувальному процесі. Бути донькою тренера - дуже складно. Якщо в залі щось не вийшло, ти приносиш це додому. Бувало, за вечерею ми навіть не розмовляли. У дитинстві мами дуже не вистачало. По факту, вона у мене з'явилася після Олімпійських ігор, коли я здобула медаль.

Не можу сказати, що у мене зовсім не було дитинства, просто воно було особливим. Адже спортсмени - особливі люди. Я ходила в дитячий садок тільки на пів дня. Коли розпочиналася тиха година й всі діти йшли відпочивати, за мною приходив тато і забирав на тренування. Так я була привчена до праці змалечку".

«Помилитися аби виграти» - новий спецпроєкт головного меценату українського спорту Parimatch та видання Na chasi. У межах проєкту представники українського спорту, розповідають про те, з чим свого часу не впоралися, та які життєві уроки засвоїли зі своїх невдач.

Віталій Петровський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 04 травня 2024, 22:55 28

Іга Свьонтек у трьох сетах вирвала перемогу в Аріни Соболенко