Динамо – Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Без тягаря відповідальності і в очікуванні двох ювілеїв

Після перемоги над «Шахтарем», яка практично гарантувала чемпіонство, кияни настільки розслабилися, що з легкістю наколотили двом наступним суперникам по п'ять м'ячів. Турнірної мотивації в УПЛ у «Динамо» вже не існує - завдяки чемпіонату команда готується до фіналу Кубка України. Зовсім в іншій ситуації «Маріуполь», над яким ще кружляють «хмари» Першої ліги - все-таки навіть аутсайдер «Минай» зберігає теоретичні шанси на порятунок.

Вкрай зім'ятий сезон вийшов у приазовців, які розраховували на ударний весняний відрізок чемпіонату. На ділі ж, проблеми з газоном завадили поверненню на рідний стадіон, а нескінченні поневіряння явно не сприяли повноцінному набору очок. Навіть у минулому турі «Маріуполь», вже граючи вдома, прикро поступився «Львову». Хоча, можливостей не програти у приазовців було досить. «У нас були моменти, які треба було реалізовувати і доводити гру до перемоги. На мій погляд, нічия була б логічним закономірним результатом», - прокоментував поєдинок Остап Маркевич.

У «Динамо» в минулому турі найяскравішим виконавцем був Віталій Буяльський, який вже в ході першого тайму оформив хет-трик. Таке досягнення стало кращим за швидкістю в клубному реєстрі, і третім за швидкострільністю за всю історію чемпіонатів України. Мірча Луческу пояснив настрій команди на заключний відрізок професіоналізмом: «Після того, як ми стали чемпіонами, привітав хлопців і попросив грати останні три матчі як міні-чемпіонат. Тобто, готуватися також серйозно і професійно поставитися до футболу».

Напередодні зустрічі тренерський штаб «Динамо» не обмежений у виборі виконавців - хіба що, залишається тримати в умі фінал Кубка і майбутні матчі збірної, а ось у «Маріуполя» не обходиться без дискваліфікацій. У середу не зіграють Олексій Биков та Олег Очеретько, зате повернеться до ладу Сергій Чоботенко, вилучений в протистоянні з «Рухом».

У першому колі «Динамо» здобуло непросту перемогу (2:1), більшу частину матчу граючи в меншості. Тоді вилучення дістав Руслан Нещерет, який за межами штрафного зніс Сергія Горбунова, а голами в ворота приазовців відзначилися Денис Гармаш та Віктор Циганков, який вже дев'ять (!) разів вражав ворота «Маріуполя» в Прем'єр-лізі. Черговий гол Циганкова стане ювілейним у ворота суперників, як буде ювілейною і чергова перемога «Динамо» - серія виграшів команди в чемпіонаті досягла вже дев'яти матчів. За «Маріуполь» у матчі першого кола забив Дмитро Топалов, який в неділю відзначився і в воротах «Львова».

У загальній статистиці зустрічей величезна перевага у «Динамо», яке виграло у «Маріуполя» вже сім поспіль матчів. Остання осічка киян була рівно три роки тому в столиці, коли суперники зіграли внічию (1:1). До речі, майбутній матч, незважаючи на умовну назву домашнього для киян, пройде в Маріуполі - як пам'ятаємо, опоненти помінялися іграми, оскільки «Динамо» готувалося до вирішальної зустрічі Ліги Чемпіонів, а приазовский клуб не встиг завершити реконструкцію стадіону. Ще одна «родзинка» - вперше в сезоні чемпіони зіграють у своєму третьому, резервному комплекті форми.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Миколенко, Забарний, Сирота, Кендзьора, Гармаш, Шапаренко, Караваєв, Родрігес, Леднєв, Супряга.

«Маріуполь»: Гальчук, Стасюк, Чоботенко, Сагуткін, Кирюханцев, Мишньов, Танковський, Топалов, Горбунов, Бондаренко, Кулаков.

  • 1.22
  • 6.70
  • 12.00
Зробити ставку
  • 1.22
  • 6.70
  • 12.50
Зробити ставку
  • 1.21
  • 6.70
  • 12.50
Зробити ставку

5 травня, середа

«Динамо» - «Маріуполь»
Маріуполь. Стадіон імені В.Бойка. 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ДИНАМО - МАРІУПОЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)
Прогноз Sport.ua - 2:1
Артем Циганенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 17:27 7

Нападник повернеться в «Брюгге»

Коментарі