Феєрія капітана. Хет-трик Буяльського допоміг Динамо розгромити Ворсклу

Кияни здобули впевнену перемогу в Полтаві

Поєдинок у Полтаві став завершальним в програмі футбольного вечора 1 травня. В гості до «Ворскли», яка бореться за єврокубки, приїхав свіжоспечений чемпіон, київське «Динамо».

Здавалося, в матчі з полтавчанами Луческу дасть пограти тим, хто в нинішньому сезоні не так часто з'являвся на полі. Але ні, мудрий румунський наставник вирішив виставити основу. По-перше, в знак поваги до інших команд, з якими киянам ще доведеться зіграти в цьому сезоні. А по-друге, не варто забувати, попереду фінал Кубка України, а значить одне із завдань у чемпіонів країни - зберегти ігровий тонус, як фізичний, так і емоційний.

Старт матчу був за «Динамо». На сьомій хвилині киянам вдалася непогана атака. Кендзьора віддав на Караваєва, той на відміну від Альюна, який просто зупинився, дограв до кінця і практично з лицьової лінії віддав на Буяльського - Віталій перекинув м'яча через Різника і відкрив рахунок в матчі - 0:1. «Динамо» не збиралося зменшувати оберти і через п'ять хвилин Жерсон після навісу від Шапаренка з вбивчої позиції головою пробив повз ворота.

«Ворскла» нарешті-таки перехопивши м'яч, пішла в неспішну позиційну атаку, але тут же за це поплатилася. «Біло-сині» швидко повернули собі ігровий снаряд і пішла передача вперед. М'яч летів прямо до ніг Альюна, але француз сенегальського походження, мабуть, перебуваючи під психологічним тиском після першого голу, знову помилився. Караваєв підхопив м'яча і знову віддав на Буяльського - 0:2.

Вогник у серцях господарів запалав на 21-й хвилині. Арбітр угледів порушення правил у штрафному майданчику гостей. На думку Копієвського, Забарний збив Степанюка. У неоднозначному епізоді все ж знадобився ВАР, повтори якого навряд чи вказували на пенальті, але рефері прийняв рішення поставити одинадцятиметровий. До м'яча підійшов Кулач і забив свій 14-й гол в українській Прем'єр-лізі, тим самим зміцнивши лідерство в гонці бомбардирів.

Але і це було ще не все. На 31-й хвилині свій особистий рекорд встановив Буяльський. Віталію вдався перший хет-трик у кар'єрі. Миколенко прострілив, Різник відбив, але капітан киян був тут як тут - 1:3.

Після перерви «Ворскла» перехопила ініціативу, точніше сказати, територіальну перевагу. Підопічні Юрія Максимова подовгу тримали м'яча, але ось до небезпечних моментів біля воріт Бущана справа практично не доходила. Інша справа «Динамо». Граючи з хорошим настроєм гості забили ще раз. Караваєв обігрався з Буяльським і віддав на Родрігеса. Люксембуржцю залишалося лише влучити у ворота - 1:4 і третя результативна передача Караваєва в матчі.
Побував у воротах Різника і п'ятий гол. Його спорудили динамівські бразильці, які вийшли на заміни. Клейтон віддав - Сідклей пробив у ближній кут - 1:5.

Граючи без надмірного тягара відповідальності, динамівцям вдавалося практично все. «Ворскла» ж, навпаки, розчарувала і тепер разом з «Десною» має по 37 очок. Саме з «сіверянами» їй належить зустрітися у 25-му турі. Боротьба за єврокубки продовжується.

Українська Прем'єр-ліга. 24 тур.

«Ворскла» - «Динамо» - 1:5

Кулач (24, пенальті) - Буяльський (6, 15, 31), Родрігеш (65), Сідклей (84)

Сапай (55), Степанюк (62), Тілль (71), Кравчук (87) - Кендзьора (26)

«Ворскла»: Різник, Яворський, Чеснаков (Сапай, 46), Альюн (Челядин, 46), Якубу (Ребенок, 46), Луїзао, Пуцлін, Тілль, Кане (Кравчук, 68), Степанюк (Крупський, 75), Кулач.

«Динамо»: Бущан, Миколенко (Сідклей, 78), Сирота, Забарний, Кендзьора, Шепелєв (Гармаш, 46), Шапаренко, Караваєв, Родрігеш (Клейтон, 81), Буяльський (Леднєв, 67), Бесєдін (Супряга, 46).

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)

Стадіон «Ворскла» імені О. Бутовського (Полтава)

ВОРСКЛА - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Максим Щербаков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі