Шахтар – Дніпро-1. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Чи зможуть дніпряни покращити статистику суперництва з «гірниками»?

У суботу, 1 травня, в Києві на НСК «Олімпійський» відбудеться матч 24-го туру української Прем'єр-ліги між «Шахтарем» і «Дніпром-1».

Донеччани посідають другу сходинку в турнірній таблиці, проте вони ще не гарантували собі комплект срібних нагород, адже відрив від «Зорі», яка йде третьою, складає 4 бали. Звичайно, календар заключних поєдинків легший у «гірників», і вони навряд чи віддадуть своє місце луганцям, але ми вже звикли до «сюрпризів» від команди Каштру протягом нинішнього сезону, тому «ніколи не кажи ніколи».

«Дніпро-1» розмістився на восьмому місці таблиці чемпіонату і має однакову кількість очок (по 29) з «Олександрією», яка йде сьомою. Справою честі буде для підопічних Ігора Йовічевіча фінішувати вище за «містян».

В минулому турі «гірники» програли саме «Олександрії» з рахунком 0:2. Ця поразка стала четвертою в поточному чемпіонаті для «Шахтаря». Востаннє донеччани мали таку ж кількість поразок ще у сезоні 2014/15. Такі результати команди не можуть задовольнити ані керівництво клубу, ані вболівальників, ані самих гравців з тренерами. Причин такої нестабільної гри «Шахтаря» є багато, але найголовніша - це зміна поколінь в команді.

Керівництво клубу як могло відтягувало цю подію, продовжуючи контракти з ветеранами, але такі рішення лише посилювали проблему. І наразі молодь ще не готова повноцінно замінити «старих» зірок, оскільки за один сезон цього зробити неможливо.

Великі кадрові проблеми матиме тренерський штаб Луїша Каштру і у звітному поєдинку: через травми не зможуть зіграти Бондар, Ісмаїлі, Коноплянка і Мораєс. Гарною новиною напередодні гри стало повернення до загальної групи хавбека Алана Патріка, який зможе допомогти команді у грі з дніпрянами. Також тренери команди можуть розраховувати на Майкона, який він не грав з «Олександрією» через дискваліфікацію.

Дніпряни дуже впевнено проводять весняну частину чемпіонату. В 23-му турі команда зустрічалася з аутсайдером першості «Минаєм» і не залишила шансів супернику, перегравши його з рахунком 3:0. Через умови орендних угод не зможуть зіграти з «Шахтарем» Данило Ігнатенко і Олександр Піхальонок.

Поєдинок першого кола завершився мінімальною перемогою «гірників» (1:0). В історії суперництва команд тотальну перевагу має «Шахтар», на його рахунку три перемоги в чемпіонаті і одна у півфіналі Кубка України з різницею м'ячів 9:1.

Фаворитом поєдинку в Києві на папері є донецький «Шахтар», але у «Дніпра-1» є всі шанси і передумови покращити свою статистику суперництва з «гірниками». Команди зможуть розраховувати на допомогу «дванадцятого гравця», адже матч пройде за присутності уболівальників.

Орієнтовні склади

«Шахтар»: Трубін - Додо, Хочолава, Кривцов, Корнієнко, Степаненко, Майкон, Тете, Марлос, Соломон, Дентіньо.

«Дніпро-1»: Юрчук - Тейлор, Сваток, Дуглас, Дубінчак, Батагов, Ді Франко, Булеца, Когут, Чуже, Довбик.

  • 1.38
  • 5.23
  • 8.16
Сделать ставку
  • 1.36
  • 5.20
  • 8.10
Сделать ставку
  • 1.35
  • 5.22
  • 8.14
Сделать ставку

1 травня, субота

«Шахтар» - «Дніпро-1»
Київ. НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
ШАХТАР - ДНІПРО-1. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Денис Шурман (Київська область)
Прогноз Sport.ua - 1:1
Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 15:09 3

У матчі-відповіді проти мюнхенців у старті вийде Андрій Лунін

Коментарі