ЛЧ без 12 топ-клубів і Євро без гравців Суперліги. Відповіді УЄФА

Александер Чеферін прокоментував ситуацію зі створенням Суперліги

За підсумками засідання УЄФА президент організації Александер Чеферін відповів на ряд питань ЗМІ, пов'язаних з заснуванням Суперліги з футболу, куди вже увійшли 12 клубів.

Не виключено, що УЄФА і ФІФА заборонять гравцям клубів Суперліги брати участь в чемпіонатах Європи та світу. Крім того, Чеферін торкнувся питання стадіонів Євро-2020.

Про Лігу чемпіонів: «Чи впорається Ліга чемпіонів без 12 клубів? Звісно. У Європі достатньо хороших команд. І вони вже підтримали нас. Ми будемо в порядку з тими або без тих, хто вирішив стати учасником Суперліги».

Про можливу заборону гравцям клубів Суперліги грати на Євро-2020 і ЧС, в також в єврокубках: «Подивимося. Ми вивчаємо ситуацію з нашими юристами. Ще рано говорити, але ми будемо застосовувати всі доступні санкції. Як тільки ми їх погодимо - ви все дізнаєтеся. Моя думка? Ми повинні дискваліфікувати всіх гравців команд цієї Суперліги від участі в турнірах УЄФА і ФІФА».

Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Зінченко

Стосовно дій МЮ і «Ювентуса»: «Я працював юристом кримінального права 24 роки, але такого ще не бачив. Таких людей ще не зустрічав».

«Ед Вудворд (віце-президент МЮ) дзвонив мені минулого тижня. Говорив, що дуже задоволений нашою реформою Ліги чемпіонів і як він все це підтримує, як підтримує наші зміни. І в цей час підписує угоду на Суперлігу. А моє головне розчарування - Андреа Аньєллі (президент «Ювентуса»). Ніколи не бачив, щоб хтось брехав стільки раз, скільки він. Неймовірно».

Getty Images/Global Images Ukraine. Андреа Аньєллі

Про те, в яких містах пройде Євро-2020: «Остаточне рішення відклали до п'ятниці. Ще потрібно вирішити деякі питання. У тому числі з трьома стадіонами, які можуть бути виключені».

В цілому про Суперлігу: «Суперліга - це тільки питання грошей для купки обраних. Скільки їх там - 12 або 20. У них тільки гроші на умі. УЄФА повертає 90% своїх доходів у футбол - в розвиток дитячого футболу, жіночого футболу. Дякую тим лігам і клубам, які підтримують УЄФА і футбол в цілому. Крім того, хочу подякувати політикам, які включилися в тему».

«Нас підтримав президент Франції Еммануель Макрон, прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон та інші. Ми не дозволимо вкрасти футбол».

Про реформу Ліги чемпіонів з 2024 року: «Реформи дозволяють зберегти внутрішні змагання. Вони - найголовніше. Цей принцип ніколи не зміниться. Ми намагаємося міняти, реформувати змагання, щоб вони ставали більш сучасними і цікавими. Головне - солідарність. На жаль, цей принцип діє не для всіх. Для деяких найважливіше їхні кишені, гроші в їхніх кишенях».

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 01:30 2

Орли поступилися команді «Фамалікау», обидва голи були забиті після 70-ї хв.

Коментарі