Клуби-засновники Європейської Суперліги вирішили судитися з ФІФА і УЄФА

Суперліга вже забезпечена бюджетом у розмірі 4 мільярдів євро від фінансової установи

Дванадцять клубів, які створили Європейську Суперлігу, повідомили ФІФА і УЄФА, що склали судові позови, щоб перешкодити організаціям протидіяти запуску нового турніру.

У відкритому листі від групи клубів на ім'я президента ФІФА Джанні Інфантіно і його колеги з УЄФА Александера Чеферіна йдеться, що Суперліга вже забезпечена бюджетом у розмірі 4 мільярдів євро від фінансової установи.

«Після вашої офіційної заяви ми змушені зробити захисні заходи, щоб убезпечити себе від такої негативної реакції, яка не тільки поставить під загрозу зобов'язання щодо фінансування в рамках гранту, але, що важливо, буде незаконною. З цієї причини SLCo (Компанія Суперліги) подала клопотання до відповідних судів, щоб забезпечити безперешкодне створення і проведення змагання відповідно до чинного законодавства.

Наш обов'язок як членів правління SLCo - забезпечити, щоб всі розумні дії, доступні для захисту інтересів турніру і наших зацікавлених сторін, були належним чином прийняті, враховуючи непоправну шкоду, якої може бути нанесено, якщо з якої-небудь причини ми будемо позбавлені можливості оперативно сформувати турнір і розподілити доходи від гранту», - говориться у заяві.

У Суперлізі візьмуть участь «Ювентус», «Мілан», «Арсенал», «Атлетіко», «Челсі», «Барселона», «Інтер», «Ліверпуль», «Манчестер Сіті», «Манчестер Юнайтед», «Реал» і «Тоттенгем». Ще 8 клубів стануть відомі пізніше.

Раніше повідомлялося, що також в Суперлізі візьмуть участь «Порту», ​​«Баварія» і «Лейпциг».

ОФІЦІЙНО. Оце так поворот! 12 грандів створили Європейську Суперлігу

Денис Шаховець Джерело: Associated Press
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 00:23 4

Головний тренер «Шахтаря» розповів про перемогу над «Чорноморцем»

Коментарі