Чемпіонат світу зі снукеру: О'Салліван розпочав захист титулу

Ронні впевнено розібрався з Марком Джойсом

У Шеффілді, в театрі «Крусібл», стартував чемпіонат світу зі снукеру - 15-й і останній рейтинговий турнір сезону. Турнір триватиме до 3 травня, коли визначиться переможець. Відзначимо, що вперше за довгий час на офіційні снукерні турніри нехай і в обмежених кількостях, але допускаються глядачі.

Нагадаємо, 16 кращих гравців за підсумками дворічного рейтингу автоматично потрапили у фінальну стадію і стали сіяними, ще 16 снукеристів пробилися крізь сито кваліфікації.

Призовий фонд турніру склав 2,395 млн фунтів, з них переможець отримає 500, а фіналіст - 200 тис. фунтів. Матчі 1/16 фіналу зіграють до 10 перемог, 1/8 і 1/4 фіналу - до 13, півфінали - до 17. Фінальний поєдинок триватиме два дні, 2 і 3 травня, і пройде у форматі до 18 виграних партій.

Чинним чемпіоном світу є Ронні О'Салліван, який в минулому році завоював титул в поєдинку проти Кайрена Вілсона (18:8). Нагадаємо, з тих пір Ронні не виграв жодного турніру, але програв рекордних 5 (!) фіналів за сезон.

Як володар титулу, Ронні отримав перший номер посіву. І першим почав боротьбу. Йому протистояв дебютант чемпіонатів світу Марк Джойс. Після матчу Ронні зізнався, що відвик грати при глядачах і відчув «дух Крусіблу» тільки в другій сесії. Першу він виграв, оформивши 3 півсотенні серії (Джойс зробив 2) - 6:3. Після перерви Марк взяв одну партію, але потім О'Салліван (який грає на чемпіонаті світу 29-й раз поспіль!) «включився». Більше він не дозволив супернику набрати жодного очка і завершив поєдинок трьома сенчурі - 10:4!

Також в суботу почалися ще кілька матчів. Ніл Робертсон лідирує в поєдинку з Лянем Веньбо (6:3), Девід Гілберт майже все вирішив у зустрічі з Крісом Вейкеліном (7:2). А ось Стівен Магуайр поступається Джеймі Джонсу (4:5). Тривала перша сесія матчу Янь Бінтан - Мартін Гоулд завершилася за рахунку 4:4.

Чемпіонат світу. 1/16 фіналу (17-22 квітня):

Ронні О'Салліван - Марк Джойс - 10:4
Ентоні МакГілл - Рікі Волден
Дін Цзюньхуей - Стюарт Бінем
Стівен Магуайр - Джеймі Джонс
Джон Хіггінс - Тянь Пенфей
Марк Вільямс - Сем Крейгі
Марк Аллен - Лю Хаотянь
Марк Селбі - Курт Мафлін
Ніл Робертсон - Лян Веньбо
Джек Лісовський - Алі Картер
Баррі Хокінс - Меттью Селт
Кайрен Вілсон - Гері Вілсон
Шон Мерфі - Марк Девіс
Янь Бінтао - Мартін Гоулд
Девід Гілберт - Кріс Вейклін
Джадд Трамп - Ліам Хайфілд

Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 18:48 1

Мічел побоюється, що команду залишить велика кількість провідних футболістів

Коментарі