Шахтар - Динамо. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного

Експерт дав прогноз на матч УПЛ

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний зробив прогноз на матч 22-го туру УПЛ «Шахтар» - «Динамо».

«Я ще раз позначу свою особисту позицію до оцінки результатів матчів УПЛ. Часто пишуть в коментарях, що я не даю точних прогнозів. На матчі УПЛ я даю тільки аналітику, а не передбачуваний результат. Це моя принципова позиція, оскільки я український тренер і я з розумінням ставлюся до роботи своїх колег. Матчі між динамівцями і «гірниками» з моменту першого чемпіонства «Шахтаря» вже двадцять років є принциповими. Це завжди дербі і завжди українське класико!

Динамівці зараз на всіх парах летять до чемпіонства, випереджаючи «Шахтар» на сім очок, але перед матчем про це ніхто не думає. Кияни у другій частині чемпіонату в 2021 році тільки один раз зіграли внічию 1:1. Це було в поєдинку з «Десною». У всіх інших матчах «біло-сині» перемогли. «Шахтар» також раз зіграв внічию 0:0 з «Колосом», але зате двічі програв «Зорі» (0:1) і «Львову» (2:3). Звідси і таке відставання від «Динамо».

У команд різна ігрова філософія, а й кияни, і «гірники» грали в груповому раунді Ліги чемпіонів, де стали третіми в своїх квартетах. Потім обидві команди дійшли до 1/8 фіналу Ліги Європи. На жаль, в обох команд не буде підтримки уболівальників у зв'язку з карантином. Хочу звернути увагу на те, що при Мірчі Луческу динамівці грають дуже дисципліновано, організовано і надійно без м'яча. Це дуже важливий момент! Обидві команди мало пропускають, як і «Зоря». Наші лідери УПЛ приділяють цьому багато уваги. Не тільки обороняючись, а й добре контролюючи м'яч, ти маєш можливість зберігати свої ворота в недоторканності.

Динамівці чимало забивають. У тому числі, кияни часто забивають в компенсований час, що свідчить про їхні хороші кондиції і характер. У обох команд виникають складнощі при стандартах біля своїх воріт і при гострих передачах у штрафний. Це пов'язано з концентрацією футболістів, оцінкою ігрової ситуації і конкретної персональної відповідальності гравців за своїх суперників. Ми часто бачимо, що ніхто конкретно не тримає гравців суперника. Я називаю це колективною безвідповідальністю. До речі подібна тенденція триває в європейському та світовому футболі. Це недолік сучасного футболу і тренерам обов'язково необхідно внести корективи і повернутися до витоків футболу, а саме вміти персонально діяти в своєму карному майданчику. До штрафної грайте «зону», в штрафній переходите на персоналку!

У внутрішньому чемпіонаті така гра без персональної опіки проходить, а на міжнародному рівні карають. Гра «Шахтар» - «Динамо» буде досить рівною і дуже характерною. Шанувальникам обох команд хочеться побачити забиті м'ячі і прийнятний результат для своїх команд. Незалежно від результату матчу, на мій погляд, динамівці виграють всі турніри всередині України. Суперкубок кияни вже виграли, а тепер вони ще завоюють трофей УПЛ, а також Кубок України», - сказав Грозний.

Матч «Шахтар» - «Динамо» відбудеться 17-го квітня. Початок зустрічі о 19:30.

В'ячеслав Грозний Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 22 травня 2024, 10:00 3

Агіт Кабаєл готовий провести бій з українським чемпіоном

Коментарі