ЮРЧЕНКО: «Ярославський не веде перемовини з гравцями про погашення боргів»

Спортивний юрист Юрій Юрченко – про відродження «Металіста»

Нещодавно экс-президент «Металіста» Олександр Ярославський заявив, що від сили через місяць «Металіст» повернеться до себе додому. Ярославський розповів, що займається поверненням бренду «Металіста», в який «переодягнеться» клуб, який створив Євген Красніков - «Металл».

В ефірі проекту «Футболоманія» на радіо «Промінь» ситуацію із відродження «Металіста» прокоментував спортивний юрист Юрій Юрченко.

«Якби відновлювався той «Металіст», який знаходиться у процедурі банкрутства, і який має мільйонні борги, знаходячись на другому місці в Україні серед найбільших боржників, і робив це через погашення боргів - процедуру санації (відновлення), то це був би той «Металіст». На жаль, можу констатувати, що на сьогоднішній день з футболістами перемовин ніхто не веде. Відповідно, не відбувається відновлення того «Металіста», який збанкрутував. Я би сказав інше: намагаються знайти шляхи, щоб, скоріше за все, отримати назад емблему з історією, не погасивши борги по тій історії.

Держава примудрилася зробити спецконфіскацію і забрати все майно «Металіста» у свою власність, незважаючи на те, що є реєстр боржників, де «Металіст» на другому місці в країні по невиплаченій людям зарплаті. Тобто держава фактично не дала можливості «Металісту», який ми всі знаємо, відновитися, а футболістам і персоналу отримати борги. У свою чергу пан Ярославський не веде перемовин із футболістами, щоб пройти цим шляхом і відновити той «Металіст», який всі знають. Зараз іде мова про те, яким чином заволодіти емблемою того «Металіста», не погашаючи борги. Фактично цю емблему одягнуть на емблему «Метала», або ж «Металіста-1925», - сказав Юрій Юрченко в програмі «Футболоманія».

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 квітня 2024, 18:58 0

Джуд Беллінгем відзначив феноменальну гру українського воротаря

Коментарі