Важкий тягар фаворита. Жіноча збірна України програла Північній Ірландії

Команда Наталії Зінченко вдома програла перший стиковий поєдинок за вихід на Євро-2022

Збірні України та Північної Ірландії провели перший стиковий матч за право грати на чемпіонаті Європи в 2022 році.

Ірландки активно почали зустріч і відразу змусили наших футболісток помилитися. Хімич необережно зіграла у своєму штрафному, виклавши м'яч на ногу Фернес. Удар у останньої не особливо вийшов, але і Саніна зіграла невпевнено.

Пропустивши швидкий гол, «синьо-жовті» спробували перевести гру на половину поля суперниць. Але «зелено-білі» досить жваво вибігали в контратаки, змушуючи українок грати з оглядкою на власні тили. Особливо багато проблем нашим захисницям доставляла Крісті МакГіннесс, яка і надалі була найпомітнішою фігурою у складі збірної Північної Ірландії.

І все ж, в середині першої половини зустрічі українки спорудили гольову комбінацію: навіс від Андрущак точним ударом головою замкнула Апанащенко. А перед перервою хороший момент не реалізувала Хімич, котра відправила м'яч у руки голкіперу.

На початку другого тайму «синьо-жовті» спробували закріпитися на половині поля суперниць. Зробити це не особливо вийшло, а погіршила ситуацію контратака ірландок, після якої господаркам поля знову довелося відіграватися. Меджілл скористалася невпевненою грою Кравець, вийшла на ударну позицію і відправила м'яч у ворота.

Українки якийсь час були явно приголомшені тим, що відбувається, але потім помітно додали. Добре увійшла в гру 21-річна Надія Куніна, яка активними переміщеннями намагалася заплутати суперниць. Але з гольових ситуацій біля воріт згадується хіба що удар зі штрафного від Апанащенко (зреагувала голкіпер) і удар з флангу від Хімич, після якого м'яч ледь не влетів у дальній кут.

Збірна України зазнала поразки і значно погіршила свої шанси на поїздку в Англію, де пройде чемпіонат Європи. Зустріч у відповідь відбудеться 13 квітня в Белфасті.

Кваліфікація жіночого Євро-2022 з футболу. Перший стиковий матч.

Україна - Північна Ірландія - 1:2

Апанащенко (22) - Фернес (5), Меджілл (57)

Кравчук (49), Панцулая (64), Хімич (83) - МакФадден (9)

Україна: Саніна, Басанська (Петрик, 81), Шматко, Кравець, Філенко, Хімич, Андрущак (Панцулая, 46), Козлова (Калініна, 86), Апанащенко (Андрухів, 86), Овдійчук, Кравчук (Куніна, 61).

Північна Ірландія: Бернс, МакФадден (Рафферті, 79), Хаттон, Нелсон, Каллахан, Холлоуен, Колдуелл (Вейтлінг, 79), МакКенна, Меджілл, МакГіннесс (Келлі, 94), Фернес (МакКаррон, 32).

Арбітр: Ріем Хуссейн (Німеччина)

Стадіон «Колос» (Ковалівка, Україна)

УКРАЇНА - ПІВНІЧНА ІРЛАНДІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 13:11 1

Матчі заплановані на 29 травня і 2 червня

Коментарі