Луїш КАШТРУ: «Шахтар сподівається поставити хорошу крапку в чемпіонаті»

Наставник «Шахтаря» розповів про підготовку до найближчого матчу УПЛ

Наставник «Шахтаря» Луїш Каштру прокоментував кадрову ситуацію в команді перед суботнім матчем проти «Маріуполя».

- «Маріуполь» - одна з наймолодших команд Прем'єр-ліги. Якої гри очікуєте?
- Матчі завжди непрості, суперники дуже мотивовані, енергійні. «Маріуполь» має всі якості, колектив є чудово орієнтованим тренером: любить володіти м'ячем, підключати до атаки велику кількість футболістів. Майбутня зустріч вимагає від нас величезної уваги й самовіддачі.

- Уперше протягом кількох місяців «Шахтар» провів тижневий цикл майже повним складом. Чи вдоволені ви станом гравців і чи вдалося збалансувати команду?
- Так, правда. Дійсно, було три дні, аби тренуватись усією групою, повернутися й попрацювати над тим, що втратили протягом усього часу, і це добре. Було багато матчів і велика інтенсивність. На жаль, ми втратили деякі важливі принципи гри - зараз усі їх повторюємо та відпрацьовуємо. Сподіваємось поставити гарну крапку в чемпіонаті, знов додати у своїй грі.

- Якою є кадрова ситуація? Чи всі готові до поєдинку з «Маріуполем»?
- Майже всі. Деякі хлопці ще травмовані, інші відновлюються. Часто, якщо ми бачимо, що гравець тренується, це не означає, що він готовий. Принаймні він починає процес роботи, що приведе його до гри або ні. Побачимо. Зараз ми переживаємо такий процес із деякими футболістами.

- У матчі з «Ворсклою» не було Матвієнка й Тете. Вони готові?
- Відновлюються. Подивимось, у яких кондиціях вони перебуватимуть, коли ми здійснимо фінальну оцінку, аби зрозуміти, чи готові вони до гри. Прагнемо завершити чемпіонат на високому рівні, й помилки з тими чи іншими футболістами можуть стати фатальними. Бажаємо, щоб усі хлопці були готовими, однак маємо бути обачними.

Іван Зінченко Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 01 травня 2024, 14:43 8

Четвертий матч чемпіонату світу з хокею

Коментарі