Емоції, VAR і джокер Луческу. Динамо вирвало перемогу в Олександрії

Кияни з боєм взяли гостьові три очки

Матч між «Олександрією» та київським «Динамо» на КСК «Ніка» закрив програму 20-го туру української Прем'єр-ліги.

Команда Мірчі Луческу приїхала в Олександрію без свого лідера Віктора Циганкова, який відновлюється після травми. Його місце на правому фланзі зайняв Караваєв, який ледь не відкрив рахунок в дебюті зустрічі. Олександр замикав подачу з лівого флангу ударом в дотик, але Юрій Паньків дотягнувся до м'яча і переправив його в поперечину. На відскок зреагував Віталій Буяльський, проте його добивання відбив захисник Валерій Бондаренко, сівши на шпагат.

А ось «Олександрія» скористалася першим же шансом відкрити рахунок в матчі. Залікувавши ушкодження, Кирило Ковалець повернувся до складу своєї команди і асистував Артему Сіталу, зробивши шостий асист в сезоні. Команда Володимира Шарана швидко повела в рахунку і отримала спокусу зіграти від оборони.

«Динамо» після пропущеного голу знадобилося всього пару хвилин для того, щоб відправити м'яч у сітку воріт Паньківа, але цифри на табло не змінилися - Караваєв забив одночасно зі свистком головного арбітра, який зафіксував офсайд. І все-таки в першому таймі «Динамо» вдалося відновити статус-кво: Денис Мірошниченко зіграв рукою у штрафному, і рефері після перегляду VAR призначив пенальті, який холоднокровно реалізував Микола Шапаренко.

Опісля перерви головний тренер «Олександрії» Володимир Шаран був вилучений з технічної зони за надмірні емоції, і це не пішло на користь господарям. В середині другого тайму знову забив Караваєв, замкнувши простріл з лівого флангу від Миколенка, але цифри на табло, як і в першому випадку, залишилися незмінними. Спочатку арбітр вказав на центр поля, однак відеоасистенти побачили, що Буяльський знаходився в офсайді перед воротарем. Дмитро Кривушкін особисто подивився повтор і скасував взяття воріт.

«Олександрія» всіма силами намагалася зберегти нічийний рахунок, граючи від оборони, але все-таки «Динамо» вдалося здобути вольову перемогу. На останній хвилині основного часу Жерсон Родрігеш, що вийшов на заміну, на швидкості увірвався в штрафний майданчик суперника, обігрався з Буяльським, після чого сильно пробив у ближній кут. Паньків дотягнувся до м'яча, але відвести загрозу від воріт не зміг.

2:1 - «Динамо» здобуло п'яту перемогу поспіль в чемпіонаті й зберегло сім очок гандикапу над «Шахтарем». Команда Мірчі Луческу вже зробила вагому заявку на чемпіонство, в той час як шанси «Олександрії» поборотися за путівку в Лігу Європи значно зменшилися.

Українська Прем'єр-ліга. 20 тур.

«Олександрія» - «Динамо» - 1:2 (1:1)

Сітало (14) - Шапаренко (35, пенальті), Родрігеш (90)

Третьяков (37) - Попов (54), Кендзьора (60), Родрігеш (76)

«Олександрія»: Паньків, Мірошниченко, Бабогло, Бондаренко, Гречишкін, Банада, Лучкевич (Стецьков, 84), Пашаєв, Ковалець (Мельник, 91), Третьяков, Сітало (Устименко, 75)

«Динамо»: Бущан, Миколенко, Забарний, Попов, Кендзьора, Сидорчук, Шапаренко (Шепелєв, 83), Буяльський, Караваєв, Де Пена (Родрігеш, 73), Бесєдін (Гармаш, 88)

Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків)

КСК «Ніка» (Олександрія)

ОЛЕКСАНДРІЯ - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 07:01 3

«Ліверпуль», незважаючи на втрату шансів на титул АПЛ, зумів виконати завдання-мінімум

Коментарі