Десна – Олімпік. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Зі спрагою поправляти похилені положення

Дві поспіль поразки похитнули позиції «Десни» в таблиці, і ось уже третій рядок змінився п'ятим - тепер належить наздоганяти конкурентів. Серія програшів «Олімпіка» досягла і зовсім шести матчів - лише завдяки осінньому «багажу» очок команда не опускається в «підвал» табелі про ранги.

Як би там не було, песимізмом тут і не пахне: обидві сторони докладають максимум зусиль, щоб поправити свої ситуації. «Олімпік» після 0:3 від «Ворскли» організував футболістам міні-збори з дворазовими тренуваннями, і для кращого ознайомлення з командою такий крок тренерського штабу виглядає цілком логічним. Хоча, і великою поразкою в Полтаві Юрій Калітвінцев не був такий вже розчарований: «Хороша гра з обох сторін. Якщо абстрагуватися від рахунку, то я задоволений командою. Хлопці старалися виконувати те, що ми просили».

Інформація про тренувальний режим «Десни» не надходила, але можна не сумніватися - Олександр Рябоконь обов'язково приготує своєму візаві сюрпризи. Якщо порівняти склад чернігівської команди в обох програних зустрічах, зауважимо, що в «старті» відбулися відразу чотири заміни. Після 0:4 від «Шахтаря» голкіпер Євген Паст не потрапив навіть у заявку на «Дніпро-1», Павло Полегенько та Максим Імереков спостерігали за наступною поразкою тільки з лавки, і лише Єгор Картушов вийшов на поле вже в середині другого тайму. У грі з дніпрянами повернувся після дискваліфікації Пилип Будківський, а також Юхим Конопля, який не грав з «гірниками» за умовами орендної угоди. На ефективності атакуючого потенціалу, як виявилося, це не відбилося (0:2), та й до захисних редутів на чолі з Ігорем Литовкою, котрий давненько не грав у чемпіонаті, у тренерів також залишилися питання. Відзначимо, що перед суботнім протистоянням з'явилася інформація про травму Будківського, який не зможе допомогти «Десні» 2 - 3 тижні.

У «Олімпіка» з кадрової ситуації відзначаємо дебют в УПЛ центрального захисника - 21-річний Богдан Векляк у минулому сезоні грав за «молодіжку» «Карпат». «Хотілося б уже в цьому сезоні завоювати місце в стартовому складі і допомогти команді поборотися за єврокубки», - такими були слова Богдана після підписання контракту з донецьким клубом, і ось - перша мета здійснена. Тепер справа за звершеннями в турнірній таблиці, але спочатку оборонній лінії «Олімпіка» потрібно хоча б відіграти на «нуль». Останній раз команда не пропускала аж у вересні - в протистоянні з «Мінаєм». А в минулому турі ще один захисник донеччан Ігор Снурніцин відзначився і зовсім сумним «досягненням» - другим у Прем'єр-лізі автоголом. Цікаво, чи дебютує в команді Джео Екра, заявлений напередодні - восени півзахисник з Кот-д'Івуару намагався працевлаштуватися в першоліговому «Вересі».

Однією з «родзинок» суботнього протистояння буде, звичайно ж, зустріч батька й сина: по різні боки «барикад» зійдуться Юрій та Владислав Калитвинцеви. Ну а в статистиці зустрічей клубів особливої інтриги немає: «Десна» в п'яти останніх матчах УПЛ була сильнішою, а свою єдину перемогу над чернігівською командою «Олімпік» відсвяткував уже майже три роки тому в дебютному поєдинку суперників в рамках Прем'єр-ліги.

Орієнтовні склади:

«Десна»: Паст, Конопля, Тамм, Гітченко, Огіря, Калитвинцев, Домбровський, Картушов, Гуцуляк, Тотовицький, Безбородько.

«Олімпік»: Бетім, Пасич Є., Векляк, Зотько, Завійський, Лебеденко, Бабенко, Політило, Екра, Таллес, Нкенг

  • 1.62
  • 4.1
  • 5.35
Зробити ставку
  • 1.57
  • 4.20
  • 5.70
Зробити ставку
  • 1.60
  • 4.10
  • 5.50
Зробити ставку

3 квітня, субота

«Десна» - «Олімпік»
Чернігів. Стадіон імені Юрія Гагаріна. 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
ДЕСНА - ОЛІМПІК. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Шандор (Львів)
Прогноз Sport.ua - 2:1
Артем Циганенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 07:01 2

Карло прокоментував мінімальну перемогу королівського клубу (1:0)

Коментарі