ШЕВЧЕНКО: «Коментувати нічого. Створюємо 8–10 моментів, немає реалізації»

Головний тренер збірної взяв на себе відповідальність за нічию з Казахстаном

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував нічию проти Казахстану (1:1) в матчі кваліфікації ЧС-2022:

- Коментувати нічого. Коли ти не використовуєш свої моменти, тебе можуть покарати. Сьогодні так і сталося. На жаль, нас останнім часом постійно карають. А ми створюємо по 8-10 моментів, але не реалізовуємо їх. Але я знаю, в якому напрямку нам рухатися. Відповідальність же за негативні результати матчах з Фінляндією і Казахстаном я беру на себе.

- Чи плануєте ви посилювати конкуренцію в обороні збірної України?

- Ми зараз будемо переглядати дуже багато гравців. Це стосується всіх ліній. Є ще кілька місяців для такої роботи. Будемо дивитися, будемо шукати.

- Чи очікували ви такого другого тайму від збірної Казахстану?

- Казахстан бився, бився до кінця, робив все, що міг. Молодці. Взяли очко. Ми свої моменти не використали. Збірна Казахстану нас покарала за це, вітаю нашого суперника.

- Чому після удачі в Парижі не вдалося взяти свої «штатні» очки? І що робити з реалізацією?

- Треба реалізовувати моменти. Ми створили достатньо, щоб ще в першому таймі «закрити» цей матч. Це не відмовки. Це факти. Ми допускаємо помилки, яких раніше не допускали. З командою на цю тему я розмовляв після матчу з Фінляндією. Для проведення детального аналізу мені потрібно трохи часу. Так, ми ускладнили собі ситуацію в групі, але ще нічого не втрачено - раз не взяли очки вдома, будемо боротися за них в гостьових матчах.

- Наскільки вдалося адаптуватися до нового графіку відбору, коли в рамках одного збору необхідно провести відразу три матчі?

- Ми проводили заміни, використовували багато гравців. Важливо, щоб відновилися травмовані хлопці. Але в цілому, ми розуміємо, яку ротацію можемо провести. Результат в матчах з Фінляндією і Казахстаном, звичайно, невдалий, але ігри не були провальними. Я не можу сказати, що сьогодні або в поєдинку з фінами у нас не виходила гра в атаці або що ми жахливо оборонялися. Є моменти, які ми не догравали. Треба розібратися, чому так відбувається. Говорили з хлопцями на цю тему після матчу з Фінляндією. І сьогодні в перерві сказав їм: «Хлопці, не можна до такого доводити». З трьох-чотирьох моментів потрібно «закривати» матч, а ми створюємо вісім-десять, і забиваємо лише один м'яч.

- Оцініть дебют Трубіна за збірну України.

- Я бачив його на тренуваннях. Він конкурує, додає. Проводить хороший сезон в «Шахтарі». Важливо, щоб він і далі грав стабільно в клубі. А сьогодні своєю грою він справив на мене дуже хороше враження.

- Чи мають шанс дебютувати в збірній представники «Колоса», «Десни» та інших клубів УПЛ?

- Якщо вони будуть грати на відповідному рівні, то так. Немає таких клубів, з яких я не переглядаю футболістів. Але потрібно, щоб футболісти відповідали рівню збірної України. Тим більше, що у нас є конкуренція. У нас є футболісти, за якими ми стежимо. Якщо вони будуть додавати, ми будемо їх запрошувати в національну команду.

- Порожній стадіон впливає на гру команди?

- Вболівальників нам однозначно не вистачає. Думаю, зараз це проблема будь-якої команди. Але хлопці повинні пристосовуватися до такої ситуації і мотивувати себе.

- Чи можна говорити, що після матчів з Фінляндією і Казахстаном для деяких гравців збірної України двері на Євро-2020 закрилися?

- Ні. Повторюся, сьогодні була проблема з реалізацією моментів. Але звинувачувати футболіста в тому, що він не забив - неправильно, адже він однозначно хотів це зробити. У мене є претензії по іншим моментам. Наприклад, по концентрації або структурі гри. Виявляється, що хтось може дозволити собі випасти з цієї структури. Причому в ключовому відрізку матчу. У мене буде на цю тему серйозна розмова з командою. А грати в збірній будуть ті, хто буде вигравати конкуренцію.

Микола Степанюк Джерело: Динамо Київ від Шурика
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 22:23 1

Команда Михайленка потрапила до групи з Нідерландами, Словенією, Казахстаном

Коментарі