Україна - Казахстан. Прогноз і анонс на матч відбору до ЧС-2022

Забрати своє

31 березня збірна України на НСК «Олімпійський» завершить весняну частину відбору на ЧС-2022 матчем проти збірної Казахстану.

Напередодні гри наша команда має в своєму активі два очки після двох турів і займає третє місце в групі. Напевно українські футбольні вболівальники розраховували побачити збірну України перед грою з казахами на першому місці з чотирма балами в активі. Але, на жаль - прикра нічия з фінами позбавила нас двох очок.

Після осічки з командою Суомі турнірне становище «синьо-жовтих» ускладнилося. Тепер права на помилку у команди Андрія Шевченка немає: потрібно в останніх зустрічах набирати очки по максимуму. Особливо в матчах проти явного аутсайдера групи - збірної Казахстану.

А те, що Казахстан - команда не найвищої «проби», підтверджують її останні результати. Казахи не вигравали в останніх семи матчах: лише дві нічиї і відразу п'ять поразок.

Напередодні матчу проти підопічних Байсуфінова у «синьо-жовтих» одна кадрова втрата: Віталій Миколенко. Центрбек був вилучений в грі проти Фінляндії і вже покинув розташування збірної, заручившись наостанок підтримкою і від Андрія Шевченка, і від партнерів по збірній.

З огляду на не найвищий статус опонента, можна припустити, що наш тренерський штаб повернеться до звичної схеми - з чотирма захисниками. Ну, справді, не грати ж і проти казахів з трьома центрбеками, краще наситити атакуючу лінію ще одним футболістом.

Однак не так вже й просто вгадати конфігурацію захисної лінії нашої збірної в майбутньому матчі. Україна втратила основного захисника Миколенка, який міг грати і в центрі, і на лівому фланзі. Замінити на лівому крилі динамівського оборонця можуть Соболь і Михайличенко, а може і Матвієнко. Якщо Шевченко зробить вибір на цій позиції на користь гравця «Шахтаря», тоді пара центрбеків може бути «динамівською» - Забарний - Сирота, а може мати і такий вигляд: Забарний - Кривцов. Загалом, можливі варіанти. І варіантів цих чимало.

В принципі, не виключено, що Шевченко проведе істотну ротацію - дасть зіграти проти Казахстану тим, у кого було мало ігрової практики. Або її зовсім не було. Сміємо припустити, що позицію голкіпера займе Трубін. Дуже навіть може бути, що зможе дебютувати за збірну і Довбик.

Історично збірна Казахстану є для нас зручним опонентом. Україна досі чотири рази грала з казахами, і всі матчі виграла. Правда, всі ті поєдинки складалися для «синьо-жовтих» непросто: 2:1, 3:1, 2:0 і 2:1.

Проте, будемо сподіватися, що приємна тенденція збережеться і після п'ятої очної зустрічі суперників.

Казахи, на відміну від нашої команди, провели всього один матч відбору - проти Франції. Чемпіони світу в економ-режимі обіграли команду Байсуфінова на виїзді 2:0. Рахунок міг бути і більшим, якби гості реалізували всі свої моменти. Наприклад, якби Мбаппе реалізував пенальті (не зумів переграти воротаря).

Напередодні гри в Києві збірна Казахстану втратила одного зі своїх лідерів. Півзахисник Зайнутдінов прибув до тренувального табору збірної травмованим. За словами Байсуфінова, Бахтіяр дуже хотів зіграти, але вирішили його поберегти. Хавбек вже відбув в розташування свого клубу (російського ЦСКА).

Однак це не єдина проблема казахів. Перед вильотом до столиці України Байсуфінов нібито не дорахувався двох своїх помічників. Причина традиційна на даному часовому відрізку - коронавірус. За інформацією казахських ЗМІ, хворі могли контактувати і з футболістами, так що не виключено, що перед самим початком матчу наші суперники можуть втратити когось з гравців основи. Хоча трохи пізніше представники казахської футбольної федерації інформацію про хворих на коронавірус помічників Байсуфінова спростували.

Орієнтовні склади:

Україна: Трубін, Караваєв, Кривцов, Матвієнко, Соболь, Сидорчук, Шапаренко, Зінченко, Маліновський, Марлос, Яремчук

Казахстан: Мокін, Бистров, Малий, Аліп, Єрланов, Мужиков, Валіуллін, Тагиберген, Нургалієв, Васильєв, Тунгишбаев.

31 березня, середа

Україна - Казахстан
Київ. НСК «Олімпійський». 21:45
ТБ-трансляція на телеканалі «Україна»
УКРАЇНА - КАЗАХСТАН. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 2:0
  • 1,17
  • 8,1
  • 23
Сделать ставку
  • 1,16
  • 8
  • 22
Сделать ставку
  • 1,17
  • 7,4
  • 22
Сделать ставку
Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 06:45 43

У випадку тріумфу Боруссії Д місце володаря трофея виявиться зайнятим

Коментарі