Світоліна зупинила Квітову на шляху до чвертьфіналу турніру в Маямі

Найкраща українська тенісистка виявилася сильнішою за екс-другу ракетку світу

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) продовжує виступ на турнірі WTA 1000 в Маямі.

У четвертому колі українка, посіяна під п'ятим номером, обіграла екс-другу ракетку світу Петру Квітову (№10 WTA).

Майамі. Четверте коло
Еліна Світоліна (Україна) - Петра Квітова (Чехія) - 2:6, 7:5, 7:5

Перший сет у виконанні Світоліної - обійняти і плакати. 33% влучання в корт першою подачею проти Квітової - це вирок для абсолютно будь-якої тенісистки в турі. На прийомі у Еліни також виходило не дуже вдало, хоча в третьому геймі вона і могла першою оформити брейк в цьому матчі. Чешка домінувала на своїх геймах, розстрілювала Еліну на прийомі другої подачі і частенько помилялася в розіграшах. Це давало можливість сподіватися на якусь інтригу в подальшому, але для цього Світоліній потрібно було дуже сильно додати.

Але в українки мало що виходило, вона нервувала більше звичайного і дуже злилася на себе. Як відомо, такі крайні заходи допомагають не завжди, ризикувати небезпечно. Цікаво, що у першому сеті було всього три невимушених помилки від Еліни, але як ми побачили, на результат така точність не вплинула.

У другій партії у Світоліної нарешті прорізалася подача. І виявилося, що з Квітовою все ж можна грати. Так, на прийомі шансів особливо не було, але ж для таких близьких партій і придумали тай-брейк, де завжди можна поборотися. І все до цього йшло, обидві тенісистки впевнено захищали свої подачі аж до рахунку 5:5. Раптово потужна чешка дала слабину і Еліна заробила подвійний прихований сетбол. І навіть подати на партію вдалося дуже впевнено з першого разу.



Початок третього сету взагалі виявився казковим. Квітова явно була пригніченою попередньою невдачею, помітно втомилася і програла три гейми поспіль, в тому числі і два на подачі. Еліні потрібно було закріпити другий брейк, але в четвертому геймі з рахунку 40:15 все пішло не за її сценарієм, почався невеликий камбек Петри. Чешка скористалася розслабленістю українки, виграла чотири гейми поспіль і тільки після цього Світоліній вдалося знову повернутися в матч. Далі розпочалися гойдалки на морально-вольових, особливої ​​краси тенісу не спостерігалося. За рахунку 5:4 Еліна вперше вийшла подавати на матч, дійшла до 30:0 і знову зупинилася. Довелося помучити суперницю ще хвилин десять, щоб все ж виграти і фінальний сет у 12-му геймі.

Є перша перемога над тенісисткою з топ-10 з часів Підсумкового турніру-2019. Та що там перемога, це взагалі був перший матч проти такої високорейтингової суперниці за цей проміжок часу. Це вже великий прогрес, хоча потрібно додавати в якості, постійно вигравати такі трилери на одному характері неможливо. Далі начебто повинно бути легше, але Конюх вже показала на цьому турнірі, що повернула колишню форму, та й Севастова не подарунок.

Це була десята зустріч тенісисток, українка виграла втретє.

В 1/4 фіналу Світоліна зіграє з Анастасією Севастовою (№57 WTA).
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 21:40 2

Дивіться відеоогляд матчу 34-го туру Ла Ліги 2023/24

Коментарі