Добре, що реванш Повєткіна і Вайта відбудеться зараз. Знову буде інтрига

Лев Кравців - про поєдинок-реванш росіянина і британця

Перший поєдинок Алєксандра Повєткіна проти Ділліана Вайта несподівано перетворився з похорону кар'єри росіянина на один з головних нокаутів минулого року. Британець мало не відразу після того, як піднявся, почав вимагати реваншу. Спочатку його призначили, а потім перенесли.

І це добре. Тому що тепер все знову повертається на той же етап, який був перед першим поєдинком.

Повєткін дивом виграв у першому поєдинку

Алєксандр влучив неймовірним аперкотом в голову Ділліана на самому початку п'ятого раунду. Явна домашня заготовка: зміщення після удару на ближній дистанції і продовження атаки аперкотом. Готували не дарма - Повєткін не тільки знову потрапив в усі хайлайти 2020 року, а й врятував бій, адже до цього удару він явно програвав.

Не можна назвати перший бій росіянина і британця чимось вибуховим. По суті, крім нокдауну, в ньому нічого й не відбувалося. Що було очевидно - явний план британця на уповільнення суперника ударами по корпусу. І явне відштовхування від ситуації у виконанні олімпійського чемпіона.

Повєткін був страшенно повільним. Незважаючи на візуально кращу фізичну форму, ніж у суперника, Алєксандр тягнув удари, ніби до рук у нього була прив'язана гума. А до гуми гирі. Не можна сказати, що у відповідь летіло з неймовірною швидкістю.

Matchroom Boxing

Повєткін - Вайт - взагалі бій типових сучасних супертяжів. Навіть, якщо з думкою там не дуже, візьмемо силою удару. Ось вони і брали. Алєксандр намагався працювати по поверхах. Результативність різна, підсумок один - вкрай мало відчутних точних влучень і зовсім біда з влученнями по корпусу. Здається, абсолютно всі удари в печінку Вайт блокував. Причому, бачачи їх задовго до того, як ті прилітали в ціль.

У відповідь летіло не дуже швидко, але досить точно. Повєткін не встигав блокувати влучення по корпусу, а на ближній дистанції занадто сильно відкривався. Саме на ці зближення був розрахунок Вайта, саме він і спрацював. Обидва нокдауни в четвертому раунді - після того, як Алєксандр пішов на зближення, особливо нічого від цього не отримав, окрім як точні удари в підборіддя.

Вайт непогано наскакував. Працюючи у більш пасивній манері, ніж його візаві, британець вибухав одним-двома ударами в атаці, пробивав у корпус або голову на середній дистанції і далі повільно йшов спиною вперед, вичікуючи. Типовий Вайт. Втім, як і типовий Повєткін останніх років, чия кар'єра тримається лише на його ентузіазмі.

Нокаут якраз із розряду «лакі-панчів». Виконав єдине напрацювання, суперник, який повірив у свій успіх, проспав. Дякуємо, було приємно спостерігати.

Реванш можна буде легко сплутати з першим боєм. Але інтриги трохи більше

Добре, що бій не провели відразу, як командував Вайт. Ділліан - гарячий хлопець, але проти фізіології не попреш. Якщо вже був нокаут, дай мозку відновитися.

Алєксандр захворів на коронавірус, за словами найближчих товаришів, схуднув, але одужав і повернувся в табір. Ділліан же все, що робив - це звинувачував росіянина у брехні. Але, по-перше, у британця нуль аргументів, крім того, що він «бачив такі штуки не раз». По-друге, вийти в ринг негайно було саме в інтересах Повєткіна.

Реванш протягом двох-трьох місяців - майже стовідсотковий повторний нокаут Вайта після схожого влучення. Тому що, будь ти хоч тридцять разів злий і мотивований, проти фізіології і важкого удару суперника не попреш. А удар у Алєксандра все той же, нехай і не настільки частий і швидкий.

Вайт обіцяє піти бити і трощити опонента, але не варто спокушатися. Можливо, активних дій буде трохи більше. Можливо, вони спрацюють швидше. Але йти рубатися з Повєткіним не варто нікому. Навіть Джошуа було важко в ближньому бою з росіянином. Голова Вайта відчутно ближче до кулаків Повєткіна, тому варто тричі подумати перед тим, як йти в махач.

Та й не потрібно воно Ділліану. Відновлення після коронавірусу важке. Повєткін вже давно не молодий бичок, який махає руками всі дванадцять раундів. Кілька раундів щільної роботи по корпусу. Трохи переводів на голову. І фінал до середини поєдинку цілком можливий.

За нокаутом багато хто забув, що Алєксандра штормило від ударів британця. І перед нокдауном, і два падіння тому підтвердження. Повірити в те, що після хвороби росіянин буде ще кращим і сильнішим, важко. Дива трапляються, але не два рази з одними і тими ж людьми.

Так хто фаворит?

На перемозі Повєткіна можна класно заробити - коефіцієнт близько 3.8. На Вайті відчутно менше - 1.27.

Алєксандр все ще може здивувати. У нього є удар, є навички і час від часу він видає відмінні раунди. А буває, навіть рубається з суперником з першого до останнього раунду (Хантер і Ф'юрі). Але з триманням від бою до бою гірше, а інтенсивність у цьому конкретному випадку не допоможе. Якщо тільки зловити Ділліана відразу і потім кошмарити весь бій, поки той не впаде.

З іншого боку, ми, швидше за все, побачимо все той же поєдинок. Ділліан сповільнить Повєткіна, обробить йому живіт, а потім почне перемикатися на голову. Швидше за все, завершивши розпочате - добивши росіянина, а не залишивши того тільки з двома нокдаунами.

Повєткін каже, що не збирається завершувати кар'єру, навіть програвши. Але до великих поєдинків, у разі поразки, він вже точно не добереться.

Поєдинок Ділліан Вайт - Алєксандр Повєткін відбудеться в суботу, 27 березня, у Гібралтарі. Початок бою орієнтовно о 23:55 за київським часом.

Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 21

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Коментарі