Нові переговори. Як УЄФА планує врятувати ЛЧ та ЛЄ від Суперліги

Планується, що клуби розділять з організацією повноваження і можливість заробляти

Провідні європейські футбольні клуби, як і раніше, прагнуть отримати нові повноваження, щоб визначати комерційне майбутнє Ліги чемпіонів.

УЄФА вже почав вести попередні переговори з Європейською асоціацією клубів - групою, яка представляє інтереси понад 200 клубів - про створення спільного комерційного підприємства, яке контролюватиме всі права на єврокубки, а також спонсорство в них.

В даний час управління єврокубками здійснюється виключно УЄФА, який щорічно розподіляє між клубами-учасниками близько 3,25 мільярдів євро у вигляді призових і прав на телетрансляції.

Ідея полягає в тому, щоб виробити альтернативний план того, який підтримує JPMorgan, що прагне створити в Європі Суперлігу з річним оборотом в 6 мільярдів доларів. Європейська асоціація клубів хоче змінити управління єврокубками вже з 2024 року що призведе, в тому числі, до збільшення матчів між топовими командами.

Крім того, не виключено, що створення нової структури між УЄФА та Європейською асоціацією клубів призведе до більш радикальних змін. Наприклад, вже зараз обговорюється можливість розвитку потокових сервісів в Інтернеті, необхідних для перегляду вболівальниками матчів, замість існуючої системи продажу телевізійних прав окремим провайдерам.

«Ідеальна Ліга чемпіонів». Президент Юве розповів про новий формат

Олексій Сливченко Джерело: The Financial Times
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 23 травня 2024, 15:10 16

Столичному клубу потрібен фініш «Аталанти» у топ-4 Серії А 2023/24

Коментарі