Єврейський центр просить ФІФА заборонити гру на стадіоні імені Шухевича

Триває конфлікт через перейменування стадіону в Тернополі

Голова єврейського центру Симона Візенталя Шимон Самуельс звернувся до президента ФІФА Джанні Інфантіно з проханням заборонити матчі в Тернополі через присвоєння міському стадіону імені Романа Шухевича:

«Мисливець на нацистів та історик Голокосту нашого Центру, доктор Ефраїм Зурофф, написав меру Тернополя протест проти перейменування 5 березня стадіону на честь нацистського співробітника гауптмана з SS Schutzmannschaft 201, Романа Шухевича, активного учасника масових вбивств євреїв і поляків у Другій світовій війні, у т.ч. в Тернополі. Зурофф запропонував, щоб на стадіоні вшановували «українських праведників», які на свій страх і ризик захищали єврейських утікачів, яких розшукував Шухевич для знищення».

Шимон Самуельс закликав президента ФІФА обговорити питання щодо Тернополя на 71-му Конгресі ФІФА 21 травня через Zoom:

«Ми очікуємо, що ви будете наполягати на тому, щоб Українська асоціація футболу відмовилася проводити матчі на стадіоні, поки він не буде перейменований в дусі статуту ФІФА. Міжнародна федерація футболу не повинна асоціюватися зі зловживанням футболом на службі ненависті. Назва Тернопільського стадіону на честь нацистського помічника масових вбивств заплямувала «прекрасну гру» у всьому світі».

5 березня депутати Тернопільської міської ради перейменували спортивну арену в «Тернопільський міський стадіон імені Романа Шухевича».

9 березня посол Ізраїлю в Україні Йоель Ліон різко засудив рішення про присвоєння стадіону імені Романа Шухевича і висловив вимогу його скасування.

Микола Степанюк Джерело
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 07:20 24

Головним фаворитом все ще є Джуд Беллінгем

Коментарі