Заключний виїзд регулярки. Як Сокіл на виїзді Барсів приручав

Репортаж кореспондента Sport.ua із Білої Церкви

Київський «Сокіл» здобув впевнену перемогу в заключному виїзному матчі регулярного чемпіонату Української хокейної ліги-20120/2021. У Білій Церкві команда Олега Шафаренка незвично спокійно для себе перемогла місцевий «Білий Барс».

Зрештою, спокій той - лише відносний. Бо після того, як Алєксандр Павленко і Сергій Бабинець обмінялися шайбами в першому періоді, на табло тривалий час утримувалася рівновага. Впродовж усього другого періоду «Сокіл» мав помітну перевагу, але матеріалізувати її в закинуті шайби у ворота Василя Полгородника не міг. Лише протягом одного нетривалого відрізку спершу Антон Рубан з передачі Андрія Міхнова примудрився не влучити у порожній кут, а невдовзі після асисту Антона в стійку, знаходячись перед неприкритою рамкою, влучив уже Андрій.

Врешті, чергового овертайму, яких у «Сокола» було сім у попередніх десяти матчах, кияни уникнули завдяки дуже вдалому третьому періоду, коли спершу Дмитро Німенко реалізував більшість, а потім третю шайбу закинув Єгор Кузьменко. В обох випадках у ролі асистента виступив досвідчений Міхнов, який натомість сам не міг закинути уже протягом шести матчів. Закляття Андрієві вдалося зняти незадовго до фінальної сирени, причому гол вийшов доволі курйозним - шайба влетіла у ворота рикошетом від оборонця «Барсів».

«Шість матчів катав по нулях - це вже справді тиснуло морально, - ділиться емоціями невдовзі після гри в Білій Церкві Міхнов. - Уже й злився на себе, і змінював ключки, й ламав їх. Проте найсумніше для нападника, коли він після гри не може згадати, чи був у нього момент. У мене, на щастя, до такого не доходило. Коли є нагоди, шайба рано чи пізно зайде. Просто потрібно продовжувати працювати, не розчаровуватися. Нехай гол вийшов курйозним, але ж я до того взагалі у порожні ворота не забив. Сподіваюся, що нинішня шайба стане переломною миттю і надалі справи підуть ліпше. Не знаю, може, був якийсь спад, накопичилася певна втома. Хоча наче й граємо добре. З тим же «Донбасом» нещодавно хоча й програли по булітах, але створили чимало моментів. Я теж начебто діяв непогано - рухався, створював гольові ситуації. Так, матчі з «Маріуполем» і «Вовками» вдома провалив. Але буває. Стосовно ж «Білого Барса», то ця команда завжди на нас налаштовується по-особливому. Ми для них - подразник. Усі наші матчі були вельми гострими. Особливо білоцерківці додали після того, як повернувся до їхніх лав після травми Сергій Бабинець».

«Сьогодні протягом двох періодів гра була рівною, - підсумовує поєдинок наставник «Сокола» Олег Шафаренко. - До того, як у третій 20-хвилинці ми закинули свої шайби, «Білий Барс» теж мав моменти, але вдало зіграв наш воротар Дмитро Кубрицький. У нас теж, правда, в цьому відрізку нагод не бракувало. Але для ліпшої реалізації треба зберігати концентрацію зі стартових секунд. Взагалі, на носі плей-оф, але не сказав би, що ми сьогодні грали в «плейофний» хокей. І ми, і суперники. «Білий Барс» теж може грати краще, ніж у цьому матчі».

Після цієї перемоги «Сокіл» залишився у таблиці третім з відставанням від «Кременчука», який іде на другому місці, у два очки. Долю другої позиції, яка може дати перевагу власного майданчика в разі зустрічі в півфіналі плей-оф,команди Олега Шафаренка і Олександра Савицького визначать в очному протистоянні. Матч «Сокіл» - «Кременчук» у столичному спорткомплексі АТЕК, який відбудеться у четвер, 18 березня, починаючи з 19:00, стане вінцем регулярного чемпіонату.

«Білий Барс» (Біла Церква) - «Сокіл» (Київ) - 1:4 (1:1, 0:0, 0:3)

Шайби: 0:1 - Алєксандр Павленко (Ступак, Андрейків, - більш.), 15:55. 1:1 - Бабинець (Ружников), 17:01. 1:2 - Німенко (Андрій Міхнов, Антон Рубан, - більш), 41:20. 1:3 - Єгор Кузьменко (Андрій Міхнов), 46:53. 1:4 - Андрій Міхнов, 56:23

«Білий Барс»: Полгородник; Гребеник - Богдан Грицюк, Ядловський - Владислав Сушков, Логач - Будько, Назар Собко - Ілля Адаменко; Роман Благий - Дмитро Даниленко - Бабинець, Артем Грабовецький - Ружников - Артем Портний, Владислав Брага - Юрій Качан - Пойманов, Койда - Резюк - Андрій Удовиченко. Тренер - Костянтин Буценко

«Сокіл»: Кубрицький; Белинський - Владислав Лисенко, Букарєв - Андрейків, Алєксєй Платонов - Чолач, Олендаренко; Малетін - Ступак - Німенко, Рубан - Єгор Кузьменко - Андрій Міхнов, Алєксандр Павленко - Михайло Сімчук - Фелікс Морозов, Денис Гончаренко - Андрєй Смирнов - Гільманов. Тренер - Олег Шафаренко

14 березня. Біла Церква. Льодова арена «Білий Барс». 200 глядачів

Іван ВЕРБИЦЬКИЙ, фото автора

Іван Вербицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 03 червня 2024, 13:47 10

Еліна Світоліна не зуміла захистити очки за минулорічний чвертьфінал мейджору