Перемоги Динамо і Шахтаря, шедеври Сидорчука та Довбика, падіння Олімпіка

Найцікавіші події 18-го туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

18-й ігровий день в УПЛ вийшов урізаним. Львівське дербі - «Львів» - «Рух» - відбудеться пізніше. Але навіть в скороченому вигляді тур був дуже резонансним і незабутнім. Перш за все тому, що в ньому було проведено одразу два центральних поєдинки, що безпосередньо впливають на медальний п'єдестал - «Зоря» - «Динамо» і «Шахтар» - «Десна».

Розбірки туру

В Ужгороді зустрілися «Минай» та «Інгулець» - прямі конкуренти в боротьбі за збереження місця в елітному дивізіоні. «Матч за шість очок» - як прийнято говорити в таких випадках. А ще в таких випадках «гра рідко виходить красивою» - це післяматчеві слова тренера гостей Лавриненка. Власне, ця гра справді не вийшла видовищною. Але ось бойовою - так. «Інгулець» в першому таймі виглядав більш цікаво. Як наслідок - зароблений і реалізований пенальті, вилучення у складі команди Кобіна. У другому таймі господарі, незважаючи на чисельну меншість, виглядали трохи краще. Але «Інгулець» вистояв. І тепер саме «Минай», разом із двома львівськими командами, є головним претендентом на виліт.

Цифри і факти. Найважливіші події 18-го туру УПЛ

Розчарування туру

Іменитий нападник «Минаю» Мілевський на гру проти «Інгульця» вийшов у стартовому складі. Але вже на 32-й хвилині Артем був змушений покинути поле. Після того, як господарі залишилися в меншості через вилучення Карася, тренеру «Минаю» Кобіну довелося перебудовувати гру. І він «пожертвував» Мілевським. Реакцію екс-футболіста збірної України можна було прочитати на його обличчі: він не приховував свого розчарування. Цю «маску» Артем не знімав до кінця матчу, який завершився фіаско для закарпатців.

Голи туру

Долю полтавської «битви» між «Ворсклою» та «Дніпром-1» вирішив єдиний влучний удар. І удар цей - дивовижний. За п'ять хвилин до кінця першого тайму нападник гостей Довбик зважився на дальній удар метрів з двадцяти семи. І доля винагородила Артема за сміливість: м'яч по крученій траєкторії влетів практично в дев'ятку воріт Різника.

Дуже красивим вийшов і гол Сидорчука «Зорі». На 58-й хвилині капітан «Динамо» прийшов до чужого штрафного майданчика на розіграш кутового удару. І це підключення виявилося феєричним. Сергій з-за меж штрафного гарматним ударом зльоту увігнав м'яч під поперечину.

Одкровення туру

Перед грою з «Ворсклою» футболісти і тренерський штаб «Дніпра-1» сходили до церкви. Допомогло. Реакція з цього приводу головного тренера «дніпрян» Ігора Йовічевича показово філософська: «Ходили в храм. Але храм в душі. Необов'язково туди йти, щоб бог побачив, що ти в нього віриш. Це особиста справа кожного. Ті, хто вірять, можуть сподіватися, що бог дасть ще більше сил в таких матчах і в життєвих ситуаціях».

Костишини туру

Головний тренер «Колоса» Руслан Костишин гру своєї команди проти «Маріуполя» був змушений дивитися не зі звичного місця на тренерській лаві, а з трибун. Причина вагома: дискваліфікація. Однак це не завадило коучу «аграріїв» своєчасно вносити корективи в гру, причому робити це за звичкою емоційно. За гру проти приазовців Костишин-старший може сміливо ставити і собі, і своїй команді «відмінно». А ще таку ж оцінку заслужив і Костишин-молодший, який і сам забивав, і партнерам роздавав передачі. Хоча, за словами Руслана, для нього головне не стільки те, що Денис забив гол, а те, що відмінно зіграла вся команда. Ну, напевно, лукавить, нє?

Матч туру


ФК Зоря

У Запоріжжі зустрілися третя і перша на даний момент команди - «Зоря» і «Динамо», причому ця сама третя команда не приховувала своїх вищих амбіцій. Переможна серія луганчан в УПЛ до цього поєдинку налічувала рекордні для клубу сім матчів. Напевно підопічні Скрипника хотіли її продовжити. Але не склалося. В першу чергу тому, що гості дуже грамотно побудували свою гру в обороні, зумівши нейтралізувати сильні сторони суперника. В принципі, забий господарі в першому таймі, може, вони і змогли б розраховувати на успіх. Але не вдалося. А ось кияни зуміли вичавити максимум з мінімуму. Робочий гол на рахунку Бесєдіна. До речі, вже 30-й в УПЛ. А переможну крапку блискучим ударом поставив Сидорчук. У підсумку «Динамо» залишилося на першому місці, зберігши чотириочкову перевагу над «Шахтарем», а ось «Зоря», схоже, вклинитися в чемпіонські розбірки вже не зможе.

Слова туру

Головний тренер «Зорі» Віктор Скрипник так прокоментував поразку своєї команди від «Динамо»: «Було б цікаво, якби ми вийшли вперед. Був хороший шанс для цього, коли ми вибігли. У таких матчах вирішують нюанси, маленькі деталі. «Динамо» вітаю. Але не можу сказати, що із заслуженою перемогою. Можна сказати, нам дали по носі. Але життя не зупиняється. У нас все попереду. Є багато матчів, півфінал Кубка. У такому плані далі працюємо».

Розгром туру

Подібного результату ніщо не віщувало. Швидше навпаки: «Шахтар» хоч і вважався фаворитом протистояння з «Десною», але радше на папері. «Гірники» у другому колі явно не вражають, причому навіть в матчах проти слабших опонентів. А ось «Десна» - навпаки, набрала дуже пристойну форму. У першому таймі була дуже конкурентна боротьба, з приблизно рівними шансами на успіх, хоча м'ячем більше володіли «гірники». Складно сказати, як би завершилася гра, якби арбітр Пасхал не призначив пенальті у ворота гостей у другій половині першого тайму. А от у другому таймі «Шахтар» зіграв, як у найкращі часи - швидко, потужно і результативно. По дублю на свій рахунок записали Тете і Соломон.


ФК Шахтар

Пенальті туру

На 32-й хвилині матчу «Шахтар» - «Десна» арбітр Пасхал призначив штрафний удар у бік воріт «Десни». Патрік подав у штрафний майданчик, і в боротьбі з Імерековим на газоні опинився Кривцов. Пасхал спочатку не побачив жодного криміналу в діях захисника чернігівців. Але після підказки арбітра ВАР Балакіна пішов дивитися епізод по «телевізору». І на підставі побаченого вирішив призначити пенальті. Хоча повтор так і не дозволив чітко відповісти на питання, чи було в тому епізоді порушення, чи ні.

Атака туру

Зразково-показову атаку на 75-й хвилині матчу на НСК «Олімпійський» провів «Шахтар». Почав атаку голкіпер Трубін зрячою довгою передачею на чужу половину поля, а найцікавіше почалося в штрафному майданчику гостей. Тете з місця правого вінгера відпасував на Марлоса, який п'ятою перевів м'яч на Дентіньо, а той в свою чергу, теж п'ятою, відпасував на Соломона, який вгатив м'яч в сітку воріт Паста.

Регрес туру

Незважаючи на зміну тренерського курсу в «Олімпіку», справи в донецькому клубі не покращилися. Скоріше навпаки. У першому колі донеччани під керівництвом Климовського регулярно набирали очки і могли собі дозволити хоча б афішувати боротьбу за єврокубки. Але у другому колі ситуація змінилася. На зміну Климовському прийшов Калитвинцев, який, за задумом клубного керівництва, повинен стабілізувати гру команди. На жаль, екс-тренеру збірної України це поки не вдається. Під керівництвом Калитвинцева «Олімпік» провів три матчі. І у всіх поступився. Остання за ліком поразка - від «Олександрії». Як кажуть в подібних випадках, поразка за всіма статтями.

Збірна туру

Трубін - Додо, Ковальов, Бондаренко, Миколенко - Сидорчук, Соломон, Тете, Костишин - Довбик, Бєсєдін.

Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 16 травня 2024, 22:31 9

Тайсон відмовився дивитися у бік Олександра після прес-конференції

Коментарі