Олександрія впевнено виграла у Олімпіка, забивши по голу в кожному з таймів

Донецький клуб зазнав вже п'ятої поразки поспіль в Прем'єр-Лізі

Порівняно з минулим туром головний тренер «Олександрії» Володимир Шаран зробив певні зміни у стартовому складі. Замість Шастала і Мельника на поле вийшли Лучкевич та Устименко. Керманич «Олімпіка» Юрій Калитвинцев теж зробив кадрові ротації. Замість дискваліфікованих Бабенка і Тейшейри, а також Снурніцина у гру вступили Альваренга, Драме та Романовський. Перед початком матчу усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять про колишнього головного тренера «Олександрії» Романа Покори, який нещодавно пішов з життя.

Господарі поля уже в дебюті гри створили два небезпечні моменти біля воріт гостей. Спочатку воротар Халімі під пресингом суперника ледь не «привіз» собі гол. А згодом після розіграшу кутового Банада головою пробив над поперечиною воріт «Олімпіка». На завершальній стадії атаки забракло також влучності ударам Лучкевича та Дубри, а удар Третьякова прийшовся по центру воріт, де і перебував воротар олімпійців.

Гості також при першій нагоді намагалися організувати флангові контратаки. Одна з них завершилася навісною передачею Лебеденка і м'яч рикошетом від поперечини залишив поле. Натомість господарі поля зуміли відкрити рахунок. Після кутового удару Вантуха високий захисник Бондаренко випередив суперників і пробив повз воротаря, забивши вже 3-й гол у поточному чемпіонаті, а загалом 5-й в УПЛ.

Насиченою на події була і кінцівка першого тайму. Спочатку хапається за голову Сітало, який ударом сходу пробивав під поперечину воріт і Халімі у кидку перевів м'яч на кутовий. Згодом після навісної передачі від Сітала поруч з рамкою воріт пробив головою Вантух. І за декілька секунд до перерви Третьяков пробив зі стандарту в рамку воріт і воротар не без проблем відбив м'яч на кутовий.

Другий тайм також активніше розпочали олександрійці, яким при цьому бракувало влучних завершальних ударів. Зокрема, після передачі Третьякова неприкритий Лучкевич з ударної позиції пробив вище воріт. Міг відзначитися і Гречишкін, який здалеку пробивав під поперечину і Халімі знову рятує ворота, перевівши м'яч за межі поля.

Темп гри не спадав і підопічні Володимира Шарана активно намагалися вдруге забити гол, закріпивши свою перевагу рахунку. Проте олімпійці самовіддано діяли при обороні своїх воріт і реальних загроз біля воріт «Олімпіка» не виникало. Зокрема, Вантух пробив низом поруч з дальньою штангою.

У підсумку «Олександрія» на своєму полі не програє від «Олімпіка» вже 4-й матч поспіль - три перемоги та нічия. А донецький клуб пропускає голи в чемпіонаті протягом 14-ти матчів (25 м'ячів), що стало повторенням клубного антирекорду «Олімпіка». При цьому олімпійці не набирають очок в УПЛ вже в п'ятому поспіль матчі.

Українська Прем'єр-ліга. 18-й тур

Олександрія - Олімпік - 2:0

Бондаренко (28), Стецьков (90)

Сітало (39), Банада (73) - Драме (45), Романовський (57)

«Олександрія»: Паньків, Пашаєв (Мирошниченко, 46), Бондаренко, Дубра, Лучкевич (Стецьков, 79), Банада, Гречишкін, Вантух, Третьяков (Шастал, 89), Сітало, Устименко (Новіков, 67, Калюжний, 89)

«Олімпік»: Бетім, Лебеденко, Драме, Зотько, Пасіч, Завійський, Романовський, Політило, Альваренга (Каргбо, 64), Таллес, Нкенг

Арбітр: Олексій Деревинський (Київ)

Стадіон: «Ніка»

ОЛЕКСАНДРіЯ - ОЛІМПІК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Юрій Назаркевич Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 20 травня 2024, 20:05 1

Дивіться відеоогляд матчу 1-го туру чемпіонату Європи 2024 U-17

Коментарі