УАФ пояснила, чому Олімпіку заборонили грати на стадіоні Динамо

Справа не у нецензурній лайці

Українська асоціація футболу пояснила, що заборонила «Олімпіку» грати на стадіоні «Динамо» імені Лобановського не через нецензурну лайку, яку дозволив собі президент клубу Владислав Гельзін після матчу з «Шахтарем».

Подробиці розповів секретар КДК УАФ Ігор Грищенко.

«Хотілося б пояснити футбольної громадськості, що КДК приймав вчора рішення не з приводу коментарів президента «Олімпіка», оскільки ця справа знаходиться зараз в комітеті етики та чесної гри. КДК розглядав питання безпеки на матчі «Олімпік» - «Шахтар» на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. «Олімпік», як клуб господар, повинен був забезпечити виконання певних регламентних норм УПЛ і УАФ».

«Нами було встановлено, що під час матчу не була належним чином забезпечена неможливість доступу до кімнати суддів. Як наслідок, причиною цього стала несанкціонована поява в перерві матчу в суддівській кімнаті президента «Олімпіка». Також була спроба потрапити в суддівську кімнату і після матчу. З огляду на ці порушення та їхню систематичність, було прийнято рішення оштрафувати «Олімпік» на суму 500 тисяч гривень».

«Також попередили «Олімпік», що в разі повторення такої ситуації може бути застосована санкція у вигляді зняття очок. КДК заборонив грати «Олімпіку» на стадіоні «Динамо» до кінця цього сезону. Що стосується проведення на цьому стадіоні матчів інших команд, то це питання буде вирішувати комітет з питань стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ», - сказав Грищенко.

Іван Зінченко Джерело: Футбол 1/2/3
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 травня 2024, 22:07 0

Тібо Куртуа у поєдинку з «Алавесом» здійснив 10 сейвів

Коментарі